in ,

Η Έκθεση ζωγραφικής της Βασιλικής Βελέτζα θα σας ταξιδέψει σ΄ένα υδάτινο παράδεισο “A q u a t i c   H e a v e n”

Συνέντευξη της Βασιλικής Βελέτζα στην Άννα Μετζογιαννάκη Τζώρτζη.

Η Έκθεση ζωγραφικής της Βασιλικής Βελέτζα θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό σήμερα (16/1) το απόγευμα στις 19:00
 

  • Βασιλική πες μας λίγα λόγια για σένα

Γεννήθηκα στο Αγρίνιο και ζω μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο τα τελευταία 22 χρόνια. Εγώ επέλεξα να έρθω εδώ γιατί μόλις γνώρισα την πόλη σας την ερωτεύτηκα.  Έχω εργαστεί στον τομέα του τουρισμού και της φωτογραφίας.

  • Πότε ξεκίνησες να  ζωγραφίζεις;

Από εφτά χρονών άρχισα να αποτυπώνω στο χαρτί τις παιδικές μου ζωγραφιές και με την παρότρυνση και τη βοήθεια των γονιών μου άρχισα να παίρνω μαθήματα ζωγραφικής . Δεν φτάνει μόνο να έχεις   ταλέντο, χρειάζεται κατάρτιση και καθοδήγηση από ζωγράφους που έχουν τις γνώσεις.

  • Ζωγραφίζεις μόνο τοπία;

Τοπία αλλά και προσωπογραφίες. Η συγκεκριμένη  έκθεση εξυμνεί το υδάτινο στοιχείο, την αρμονία  του βυθού της θάλασσας  φιλοτεχνημένα με λάδι σε καμβά, υπάρχουν όμως και  έργα στα οποία γίνεται  ενσωμάτωση “ταπεινών” υλικών της φύσης όπως πέτρα, ξύλο ή όστρακα.

  • Αλήθεια, καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Πιστεύω ότι όλοι γεννιόμαστε με κάποιο ταλέντο. Κάποια από τα ταλέντα μας, είμαστε σε θέση να τα αναγνωρίσουμε πιο εύκολα, ενώ κάποια άλλα, ίσως δεν τα έχουμε εντοπίσει ακόμα, καθώς δεν μας έχουν δοθεί η ευκαιρία και τα κατάλληλα ερεθίσματα. 

  • Τι σημαίνει για σένα «έμπνευση» ;

Έμπνευση είναι η ίδια η ζωή! Για μένα η μεγαλύτερη έμπνευση είναι ο γιός μου και κάποια στιγμή θα κάνουμε μια έκθεση μαζί. Ο γιος μου είναι η δύναμη μου!
 

  • Έχεις κάνει άλλες εκθέσεις;

Έχω κάνει άλλες τέσσερεις. Η τελευταία ήταν στην γενέτειρα μου το Αγρίνιο. Εδώ στον Άγιο Νικόλαο είναι η πρώτη μου στη δημοτική πινακοθήκη. Έχω κάνει παρουσίαση της δουλειάς μου σε ιδιωτικό χώρο. Η επόμενη  παρουσίαση των έργων μου θα είναι στην Αθήνα.

  • Ζεις  και δημιουργείς στην περιφέρεια.  Σε βοηθάει ή στέκεται εμπόδιο στην εξέλιξη σου;

Στο κομμάτι της τέχνης, της έμπνευσης φυσικά και βοηθάει να είσαι κοντά στη φύση. Στο κομμάτι της προβολής των έργων σου μπορείς να το κάνεις και από την περιφέρεια. Όπως σου είπα ετοιμάζω παρουσίαση των έργων μου στην Αθήνα, αυτό δείχνει ότι δεν είναι εμπόδιο η διαμονή μου εδώ. Ίσα ίσα που με εμπνέει και αυτό αποτυπώνεται στα έργα μου. Έχω πολλές φορές ζωγραφίσει  τη λίμνη μας.

  • Τι πιστεύεις ότι έχει να προσφέρει η τέχνη, η ζωγραφική , σε ένα κοινό που προσπαθεί απεγνωσμένα να κερδίσει το ψωμί του;

Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει το φάρμακο του. Μέσα από την τέχνη και ιδιαίτερα από τη ζωγραφική μπορεί να ταξιδέψει, να ξεχάσει, να ονειρευτεί….

  • Με τι χρώματα θα ζωγράφιζες την σημερινή Ελλάδα;

Θα έβαζα γκρίζο αλλά σε κάποια γωνιά θα άρχιζε σιγά σιγά να απλώνεται το λευκό. Έτσι νιώθω για τη χώρα μου. Μπορεί να διανύει δύσκολη περίοδο αλλά είμαι αισιόδοξη για το μέλλον της. Συνεχώς όλο και κάποιος μας φταίει και συνεχώς κατηγορούμε κάποιους άλλους, όμως πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

  • Βασιλική πότε ξεκινάει η έκθεση σου και πόσες μέρες θα διαρκέσει;

Την Τετάρτη 16/1/2019 στις 7μ.μ  θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης που θα διαρκέσει έως την Κυριακή  20/1/2019.

  • Απόψε πραγματικά ταξίδεψα στο απέραντο γαλάζιο του βυθού με τη  μέδουσα σου να μαγνητίζει το βλέμμα μου…. Σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά  να δημιουργείς και με τα έργα σου να διεγείρεις το νου και τα συναισθήματα μας.

Άννα Μετζογιαννάκη Τζώρτζη