in ,

Μιχάλης Πετσαλάκης, Η Δημοτική αρχή Ζερβού ένωσε όλο το Βραχάσι, ενώ το καθημερινό ενδιαφέρον Λεμπιδη το επιβεβαιώνει.

Χάριν της ενότητας της τοπικής κοινωνίας έχω αποφασίσει προ πολλού να απέχω από δημοσιεύματα που μπορεί να ειναι μέν σωστά αλλά ενίοτε προκαλούν και δημιουργούν άσχημη εικόνα διότι ως γνωστό η αλήθειες ενοχλούν ορισμένους.

Ούτε πρίν τις τελευταίες δημοτικές εκόγές έγραψα κάτι ούτε μετά παρ όλο που ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδιασμό “Δικαίωμα στην Πόλη” Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας με την παρουσα μου δημοσίευση να ευχαριστήσω τους συγχωριανούς μου που με τίμησαν για δεύτερη φορά με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων απο όλους τους υποψηφίους στο Βραχάσι .Ακόμη με την παρούσα μου θέλω να υπενθυμίσω στους συγχωριανούς μου ότι τα όσα αναφέρει στο χθεσινό δημοσίευμα ο καθηγητής Ζαχαρίας Φθενάκης είναι πέρα γιά πέρα σωστά και να προσθέσω ορισμένες σκέψεις μου με τις οποίες συμφωνούν αρκετοί φίλοι.

Μπορεί να είναι οδυνηρό για ορισμένους που έχασαν καρέκλες και επαναστατικά οφίτσια και να μη θέλουν να αναφέρομαι στο παρελθόν

αλλά είμαι υποχρεωμένος να το συνδέσω με το παρόν για να φανεί η διαφορά πολιτικής και να επαναλάβω ότι ο “αγώνας” επεσσώσευσε μύρια δεινά.Ήταν δε τροχοπέδη για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής. Οταν ανέλαβε ο νύν Δήμαρχος βρέθηκε μπροστά σε μια πολύ άσχημη κατάσταση σε όλους τους τομείς.Υπενθυμίζω ότι δεν είχε τοπικό συμβούλιο δεν είχε δημοτικούς συμβούλους .Λίγοι στάθηκαν δίπλα του την πρώτη τετραετία οι δε εκλεγμένοι στην κοινότητα κατα γενική ομολογία ήταν αντίθετοι και ανύπαρκτοι.

Και βέβαια κλήθηκε να αντιμετωπισει

το μεγάλο έλλειμα έργων (έλλειμα 20ετίας) και μια διχασμένη κοινωνία.

Σε αντίθεση με τον προηγούμενο Δήμαρχο Κουνενάκη που επέτεινε το διχασμό που άφησε ο πολιτικός φίλος και συνεργάτης του και που δεν κατάφερε να κάνει κανενα πρόγραμμα καμιά μελέτη και κανένα έργο στο Βραχάσι ο νύν Δήμαρχος με τη σοβαρή και δημοκρατική πολιτική του κατάφερε να ενώσει τη διχασμένη κοινωνία σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι πρώην επαναστάτες που τον αποκαλούσαν “ανεπιθύμητο” στο Βραχάσι τώρα εκλεγμένοι σε αντίθετο συνδιασμό συνεργάζονται άψογα μαζί του.Αυτή είναι η δημοκρατία να μπορείς να συνεργάζεσαι και με τους “άλλους” επ ωφελεία του συνόλου.

Ούτε που πέρασε ποτέ τέτοια ιδέα από κάποιους σταλινικούς εγκεφάλους που άν δεν πήγαινες με τα νερά τους είχαν έτοιμο σχέδιο πολιτικής εξόντωσής σου.

Περιγράφω την πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας στο Βραχάσι . Αυτά που γράφω δεν είναι λιβάνισμα.Ο Ζερβός τώρα είναι Δήμαρχος όλων των Βραχασωτών.Μέ τέτοια ενότητα και πολιτική καταφέραμε πολλά.

1.Κατασκευή ηρώου στο Σίσι.

2.Διεύρυνση και κατασκευή πιάτσας ταξί.

3.Αγορά ακινήτου και κατασκευή νέου γηπέδου Σισίου( κάποιοι παράγοτες θέλουν να του δώσουν το όνομα “Γήπεδο Αντώνης Ζερβός!”

4.Αγορά ακινήτου για το βιολογικό Μιλάτου.

5.Αγορά ακινήτου και έναρξη χωματουργικών εργασιών για το βιολογικό Σισίου.

6.Μίσθωση ακινήτου για δημιουργια ΚΑΠΗ και ιατρείου Σισίου.

7.Μίσθωση ακινήτου για τη λειτουργια βρεφονηπιακού σταθμού.

8.Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων σε Σίσι Μίλατο.

9.Εκκαθάριση της αμαρτωλής “Επιχειρησιακής Βραχασίου” και ένταξή της στην εταιρια του Δήμου.

10.Εντοπισμός- οριοθέτηση -καταγραφή της ακίνητης περιουσίας της κοινότητας που δεν είχε παραδοθεί και δήλωσή της στο Εθνικό κτηματολόγιο.

11.Εξώφληση εργολάβου για το περίπτερο Μιλάτου (180.000 χιλ.ευρώ)

12.Δημιουργία πάρκου πρασίνου στο Επάνω Σίσι (Γεράκι)

Μπορώ ακόμη να αναφέρω πολλά μικροέργα και δραστηριότητες πχ.οριστική παραχώρηση του παλαιου αρρεναγωγείου Βραχασίου στη Βελγική αρχαιολογική Σχολή .Αποδοχή δωρεάς της κατοικίας του σπηλαιολόγου Ελευθεριου Πλατάκη -κλαδεμα δέντρων κοιμητηρίων-κλαδεμα δέντρων στο μικρο πάρκο στον Πλάτανο.κλπ.

Δεν θα έχω ήσυχη τη συνείδησή μου άν δεν αναφέρω την επιτυχημένη τοποθέτηση από το Δήμαρχο του δημοτ.συμβούλου Μανόλη Λεμπίδη ως εντεταλμένου στη Δημοτική Κοινότητα Βραχασίου ο οποίος μας εξέπληξε για την ενωτική πολιτική συμπεριφορά του και για την καθημερινή παρουσία και ενδιαφέρον του .

Μιχάλης Πετσαλάκης

Βραχάσι

11/02/2021