in , ,

Μαζί με τον #niko

…γράφει ο Φραγκίσκος Μπριλάκης
Η Δημοκρατική Παράταξη και ο κεντροαριστερός χώρος έχει ανάγκη όχι απλά μια ασαφή και προσχηματική “αλλαγή”, αλλά την ουσιαστική μετεξέλιξη του σε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, αξιακό και ηθικό πολιτικό φορέα που θα έχει τη δυνατότητα να καταθέτει ρεαλιστικές προτάσεις για το σήμερα και το αύριο της χώρας.
Αυτή η εκλογική διαδικασία έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία γιατί το αποτέλεσμα της θα δώσει το πρώτο δείγμα γραφής στη κοινωνία και θα ορίσει το δρόμο. Η ευθύνη όλων εμάς που θα συμμετέχουμε ψηφίζοντας είναι μεγάλη. Η επιλογή δεν είναι άλλη από το να αποφασίσουμε αν η Δημοκρατική Παράταξη θα πορευτεί στο παρόν και το μέλλον ή θα μείνει προσκολλημένη στο παρελθόν. Και ας μην γελιόμαστε, η κοινωνία είναι ο τελικός κριτής.
Ο επικεφαλής που θα προκύψει από τις διαδικασίες θα πρέπει σε μικρό χρονικό διάστημα να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Να πείσει τους πολίτες του ευρύτερου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς, και όχι μόνο τους στενά κομματικούς, να συμμετέχουν. Και όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή τόσο ποιο υγιές και αποτελεσματικό θα είναι το εγχείρημα. Το στοίχημα δεν κερδίζεται εύκολα.
 
Η αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας θα πρέπει να αποδεικνύεται καθημερινά, από τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού χώρου, τη χρηματοδότησή του, τη στελέχωσή του, την επικοινωνία με τη βάση, την αξιοποίηση της νέας γενιάς, μέχρι τις τελικές προτάσεις που θα κατατίθενται για τη βελτίωση της κατάστασης της χώρας και των πολιτών. Προτάσεις ουσιαστικές που θα αντικατοπτρίζουν τη διάθεση της παράταξης για “αλλαγή”.
Κατά την άποψη μου αυτός που έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις ιδιαίτερες ανάγκες του χώρου και να γυρίσει σελίδα με σεβασμό στο παρελθόν, αναγνωρίζοντας τα σωστά, τα λάθη, και τόλμη για το μέλλον, είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ένας νέος άνθρωπος, Ευρωβουλευτής, με σύγχρονη άποψη απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, που μπορεί να συνεργαστεί όταν είναι ανάγκη χωρίς να υποχωρεί από τις αρχές του. Ένας άνθρωπος που δεν χρησιμοποιεί τη νέα γενιά αλλά ανήκει και λειτουργεί μαζί της.
Για αυτό #niko, είμαστε #mazi.
Με εκτίμηση
Φραγκίσκος Μπριλάκης