in , ,

Λίγοι δάσκαλοι, αλλά με όρεξη!

Μπορεί το φλέγον θέμα που αφορά την εκπαίδευση να είναι τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς που θα υπάρξουν στο πρώτο χτύπημα του κουδουνιού στα σχολεία την Παρασκευή όμως από την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί που παραμένουν σε αυτά κάνουν ότι μπορούν ώστε να υποδεχτούν τους μαθητές για τη νέα χρονιά.
 
Σε όλα τα σχολεία οι δάσκαλοι από την πρώτη του Σεπτέμβρη που έδωσαν το παρόν δημιουργούν τις συνθήκες ώστε οι τάξεις, τα προαύλια, οι αίθουσες και οι λοιπές εγκαταστάσεις των σχολείων να μην δείχνουν την αδυναμία της πολιτείας αλλά την όρεξη που όλοι έχουν ώστε η χρονιά να ξεκινήσει με αισιοδοξία παρά τα όποια προβλήματα.
 
Ο φακός της στήλης σαν παράδειγμα όλων των παραπάνω βρέθηκε στο κεντρικό προαύλιο του 4ου δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου όπου οι δάσκαλοι μετά το φρεσκάρισμα και το βάψιμο των αιθουσών τους όπου χρειάζονταν έδωσαν και μια άλλη μορφή στο δάπεδο του. Δανειζόμενοι σχήματα από παιδικά παιχνίδια δημιούργησαν πολύχρωμες και χαρούμενες γωνιές με χρώματα που είχαν από πέρυσι περισσέψει.
 
ΘΑΝΟΣ Κ.