in ,

Κλειστό τμήμα της εθνική οδού – Πως διεξάγεται η κίνηση

Κλειστή παραμένει η εθνική από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατανιά μέχρι τον κόμβο του Γαλατά. Η κυκλοφορία εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό και επί ποδός η αστυνομία για να μην υπάρξουν προβλήματα.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ολόκληρη η πλαγιά υποχώρησε και τόνοι λάσπης και βράχων βρέθηκαν στο οδόστρωμα κόβοντας στα δύο την εθνική οδό Χανίων Κισάμου στο ύψος του Σταλού. Μετά την κατολίσθηση κλιμάκια του δήμου Πλατανιά και της περιφερειακής Ενότητας Χανίων πραγματοποίησαν αυτοψία στα σημεία του οδικού δικτύου που παρουσίαζαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς στο οδικό δίκτυο.

Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφο:
«Όπως είναι γνωστό στις 2-1-2019 σημειώθηκε κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο 8ο χιλιόμετρο Χανίων – Καστελίου στην περιοχή του Σταλού, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Το μέγεθος της κατολίσθησης είναι μεγάλο και δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την άρση των καταπτώσεων καθώς το φαινόμενο εξελίσσεται συνεχώς.
Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα με κίνδυνο στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων και των απασχολούμενων για στην άρση της κατάπτωσης.
Ύστερα από τα παραπάνω προτείνουμε να προχωρήσετε στην διακοπή της κυκλοφορίας του ΒΟΑΚ από Α/Κ Γαλατά έως Α/Κ Πλατανιά και εκτροπή της κυκλοφορίας στην  Π. Ε. Οδικό Δίκτυο.
Μετά το πέρας του Σαββατοκύριακου θα επανέλθουμε με νεότερο έγγραφο μας αφού επανεκτιμηθούν οι τοπικές συνθήκες, η εξέλιξη του φαινομένου και οι μετεωρολογικές προβλέψεις.».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων καθώς και των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται  από εκτεταμένη κατολίσθηση και την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο, θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.
Συγκεκριμένα, από αύριο (05.01.2019) και ώρα 07.00, έως την Δευτέρα (07.01.2019) και ώρα 07.00, από την χιλιομετρική θέση 5,6 (ανισόπεδος κόμβος Γαλατά) έως την χιλιομετρική θέση 12,3 (ανισόπεδος κόμβος Πλατανιά) της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος Σταλού) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται – διεξάγεται από τους ανισόπεδους κόμβους Γαλατά και Πλατανιά του Παλαιού Εθνικού Οδικού Δικτύου Χανίων – Κισσάμου.
neakriti.gr