in , , , ,

Κλειστά και τα πρατήρια καυσίμων του Λασιθίου την Κυριακή

Με ελαφρά διαφοροποιημένη στάση εμφανίζεται η Ε.Β.Ν.Λασιθίου στην αυριανή γενική συνέλευση της ΠΟΠΕΚ η οποία πραγματοποιείται στις 11:00 το πρωί στο κεντρικό κτήριο της Παγκρητιας Συνεταιριστικής τράπεζας επί της λεωφόρου Ικάρου.
Ο πρόεδρος κύριος Ξενικάκης Γεώργιος καλεί μεν τους βενζινοπώλες του νομού να συμμετάσχουν όλοι στην απεργία, όμως όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ”μία μέρα δε φτάνει” και μάλιστα Κυριακή.
Θα πρέπει όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να συστρατευθούν με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες αφού πλέον τα όρια μεταξύ τους εδώ και χρόνια δεν υπάρχουν, σε μία απεργία διαρκείας με στόχο την αποσαφήνιση της θέλησης μας για ένα αύριο.
Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για να θέτουμε στόχους εντός των επιχειρήσεων μας αλλά απέμεινε μόνο η αγωνία και ο διαρκής αγώνας για την επιβίωση.
Τα μέτρα που προωθούνται για το ασφαλιστικό αποτελούν ταφόπλακα για τον κλάδο μας, αλλά και για το ασφαλιστικό αυτό καθεαυτό, αφού από μόνα τους είναι καταδικασμένα να αποτύχουν λόγω της τρομερής οικονομικής κρίσης και κατά συνέπεια της έλλειψης ρευστότητας.
Εάν έστω και τώρα δεν υπάρξει μία καλύτερη εναλλακτική λύση ένα μεγάλο ποσοστό μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα ακολουθήσει το δρόμο όλων των μέχρι σήμερα επιχειρήσεων που έχουν κλείσει ήδη, με βεβαιωμένες οφειλές προς το δημόσιο, με οφειλές προς τις τράπεζες αλλά και προς τρίτους.