in , , , , , ,

«Τηλε – μαριονέτες» στις φυλακές Νεάπολης απο το ΚΕΘΕΑ.

Θεατρικό δρώμενο στο Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

 

Συνεχίζονται οι παρουσιάσεις της θεατρικής ομάδας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με το δρώμενο «Τηλε – μαριονέτες» σε σκηνοθεσία της Ελευθερίας Σινατσάκη. Μετά από παρουσιάσεις σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα η ομάδα θεάτρου παρουσίασε χθες 8/12/2016 το δρώμενο στους κρατούμενους του Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης.

 

Το θεατρικό δρώμενο πραγματεύεται την εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ μ’ έναν τρόπο που σχετίζεται με τις εξαρτήσεις γενικότερα. Στόχος ήταν να δοθεί ένα μήνυμα στους κρατούμενους ότι ΓΙΝΕΤΑΙ κάποιος να απεξαρτηθεί, μέσα από τις αφηγήσεις του θεατρικού και τις ιστορίες των μελών της Επανένταξης. Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάμεσα στα μέλη του δρώμενου, ήταν και παιδιά τα οποία κάποτε ήταν κρατούμενοι στη συγκεκριμένη φυλακή, ενισχύοντας έτσι το παραπάνω μήνυμα.

 

Σε αυτό το σημείο, μέλη και προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση και το Σύλλογο εργαζομένων του Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης για την όλη συνεργασία των τελευταίων χρόνων και ειδικότερα για τη χθεσινή μέρα, που παρά τη γενική απεργία των εργαζομένων, ομόφωνα  αποφασίστηκε η είσοδός μας για την προγραμματισμένη παρουσίαση.