in ,

Καρκίνος του Θυρεοειδούς, μάθε από πριν, video – photos

΄΄ Ενημέρωση για τον Καρκίνο του Θυρεοειδούς
 
Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου η 4 Φεβρουαρίου και όσοι παρευρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στον χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον Καρκίνο του Θυρεοειδούς.
Σε μια εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων σε συνεργασία με τον όμιλο «Αγκαλιάζω», υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από την  Παρούλα Κουτσάκη Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων, τον Κωνσταντίνο Νικολαράκη Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου και την Πρόεδρο του ομίλου Χρυσούλα Αντωνοπούλου.


Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η πρώτη ομιλήτρια Ενδοκρινολόγος Άννα-Μαρία Γκόλατς και εξήγησε τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον Καρκίνο του Θυρεοειδούς. Μίλησε για το τι είναι, πως εμφανίζεται, και τόνισε ότι πρέπει να παρακολουθείται εφ’ όρου  ζωής .

Η δεύτερη ομιλήτρια Έλενα-Δρακωνάκη-Δετοράκη Ακτινολόγος εξήγησε τους τρόπους που μπορεί να εντοπίσει τους όζους, διακρίνοντας ποιοί ανήκουν στους καλοήθεις και ποιοί στους ψυχρούς όζους. Βασική εξέταση είναι το υπερηχογράφημα ακολουθεί η ελαχιστογραφία και η  παρακέντηση.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση και στο τέλος έθεσαν τα ερωτήματα τους. Η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα από τους διοργανωτές.
ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ
η αφίσα της εκδήλωσης