in

Και εγένετο Barbie με…μαντίλα![VIDEO]

Τώρα λοιπόν η εταιρία, μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας και εισπράξεις που δεν μπορουν να υπολογιστούν, έβγαλε την πρώτη της Barbie με μαντίλα!
Υποτίθεται πως αυτό έγινε προς τιμήν της Αμερικανίδας ξιφομάχου Ιμπντιχάτζ Μουχαμάντ, που πέρσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, έγινε η πρώτη αθλήτρια της ξιφομαχίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες που αγωνίστηκε φορώντας χιτζάμπ. Και λέμε υποτίθεται, γιατί κάτι αντίστοιχο δεν είχε γίνει στο παρελθόν, να αφιερώσει δηλαδή μία κούκλα σε ένα άλλο μεγάλο αθλητικό πρόσωπο. Αρα, το μυαλό όλων πηγαίνει πως στην ουσία πρόικειται για άν άνοιγμα στις αγορές του αραβικού και πιο ειδικά, μουσουλμανικού κόσμου.
Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η κούκλα φορά στολή ξιφομάχου για να παραπέμπει στη Μουχαμάντ.Η ίδια σχολιάζοντας το γεγονός είπε ότι: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είμαι υπερήφανη γιατί μικρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο μπορούν να παίξουν με μια Barbie που επέλεξε να φορέσει χιτζάμπ…», ενώ από εκπρόσωπομτης εταιρίας σχολιάστηκε πως: «Η κούκλα αυτή αποτελεί έμπνευση για έναν μεγάλο αριθμό κοριτσιών που δεν είδαν ποτέ τους εαυτούς τους να εκπροσωπείται στον αθλητισμό και τον πολιτισμό και μπορεί να δείξει ότι όλα τα κορίτσια μπορούν να γίνουν τα πάντα»


gazzetta.gr