in

“Καθάρισε” ο Αλέξης;

Σε «καλό κλίμα» διεξήχθη η διάρκειας μίας ώρας συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την ΠΟΕ ΟΤΑ στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα.
«Τέθηκαν στο τραπέζι νέες προτάσεις και συζητήσαμε. Θα πάμε στην εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας και στην επόμενη ώρα θα πάρουμε την απόφασή μας», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας κατά την έξοδό του από το Μαξίμου, μιλώντας για «καλό κλίμα» και ότι «είναι ασφαλώς καλύτερα τα πράγματα».
«Εγινε μια πολύ καλή συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών. Δεν έχουμε τίποτα με κανένα, κάναμε μια συζήτηση. Σε αυτή την τροπολογία υπάρχαν βελτιώσεις, θα τις συζητήσουμε σε μια ώρα», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός μίλησε για κατάργηση του ορίου ηλικίας που προέβλεπε η τροπολογία Σκουρλέτη. Με βάση την τροπολογία το όριο ηλικίας είχε ανέβει από τα 45 στα 50 χρόνια, κάτι που φαίνεται να καταργείται. Υπήρξε επίσης πολιτική δέσμευση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα δοθεί σε ιδιώτες η αποκομιδή σκουπιδιών
Σημειώνεται ότι η κατάσταση στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις είναι αποπινικτική. Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών, που παραμένουν συσσωρευμένοι επί ημέρες στους δρόμους αποτελούν πλέον κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Σκουρλέτης: Μπορούμε να αισιοδοξούμε

“Μεταφράζοντας το κλίμα της συζήτησης, νομίζω ότι πρέπει να αισιοδοξούμε”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στον Real FM λίγο μετά το τέλος της συνάντησης.
Άλλωστε, ο υπουργός από πλευράς του είχε ήδη αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες βελτιώσεις στην τροπολογία.