in

“Κάποιοι δε λένε αλήθεια” – Ξεσπάει η μάνα του 18χρονου που χάθηκε στο τροχαίο στη Νεάπολη [VIDEO]

«Κάποιοι δε λένε την αλήθεια. Και γι’ αυτό είμαστε εδώ…».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” η μητέρα του αδικοχαμένου Μανόλη Γερομαρκάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα τον Ιούλιο του 2013 στη Νεάπολη. Η πολύκροτη δίκη για το θάνατο του άτυχου 18χρονου, στην οποία είναι κατηγορούμενοι δύο αστυνομικοί, αναβλήθηκε, ωστόσο η χαροκαμένη μάνα που έδωσε το “παρών” χθες στο Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης ήταν κόλαφος…
Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία είχε συγκλονίσει πριν από 4μιση χρόνια το Μεραμπέλο, επρόκειτο να ξεκινήσει χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου. Η δίκη, ωστόσο, αναβλήθηκε για τις 26 Απριλίου. Η αναβολή δόθηκε για δύο λόγους: Αφενός ένας εκ των δύο κατηγορουμένων ήταν άρρωστος και δεν κατάφερε να παραστεί στο δικαστήριο και αφετέρου επειδή ένας από τους πραγματογνώμονες που επρόκειτο να εξεταστούν από την Έδρα δεν κατάφερε να ταξιδέψει από την Αθήνα στην Κρήτη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.
Στο μεταξύ, μιλώντας στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV” και την εφημερίδα “Νέα Κρήτη” η μητέρα του αδικοχαμένου Μανόλη, κ. Σοφία Λυράκη, έκανε λόγο για απόκρυψη της αλήθειας αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε το παιδί της. Εξάλλου, η χαροκαμένη μητέρα τόνισε ότι αυτοί που μπορούν να δώσουν απαντήσεις στο πώς σκοτώθηκε ο γιος της είναι «αυτοί που ήταν παρόντες εκεί (σ.σ. στο σημείο του δυστυχήματος)».
«Είναι σημαντικό στην όλη ιστορία το ότι δεν έχει ειπωθεί η αλήθεια. Αλλιώς δε θα ήμουν εδώ», ανέφερε αρχικά η κ. Λυράκη. «Το γεγονός δυστυχώς έγινε. Όμως αυτά που επακολούθησαν δεν μπορώ να τα αποδεχτώ. Κάποιοι δε λένε την αλήθεια. Και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Για να εξακριβωθεί η αλήθεια», επισήμανε η μητέρα του 18χρονου Μανόλη, η οποία συμπλήρωσε ότι «σίγουρα γνωρίζουν περισσότερα κι έχουν γνώση τού πώς έχει γίνει το τροχαίο αυτοί που είπαν ότι ήταν παρόντες εκεί».
 
Η ΕΔΕ για την υπόθεση

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΧΑΜΟ


 
Στο μεταξύ, από την πλευρά της υπεράσπισης δίνεται μεγάλη σημασία στην ΕΔΕ που διενεργήθηκε για την επίμαχη υπόθεση, και η οποία φέρεται να “καίει” τους κατηγορούμενους. Όπως υποστήριξε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Γιάννης Παπαδάκης, πρέπει να δούμε πώς ο συντάκτης της εν λόγω ΕΔΕ «οδηγήθηκε σ’ αυτά τα συμπεράσματα».
«Επιθυμούμε να κληθούν και όλοι οι αναγκαίοι μάρτυρες και ειδικότερα ο συντάκτης της ΕΔΕ, διότι υπάρχουν μέσα θέσφατα για τα οποία πρέπει να δούμε πώς οδηγήθηκε (σ.σ. ο συντάκτης) σε αυτά τα συμπεράσματα», είπε αρχικά ο κ. Παπαδάκης, ο οποίος τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι. «Οι άνθρωποι είναι αθώοι. Και το πλήρωμα του περιπολικού και ο αξιωματικός. Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια και για ακριβώς αυτόν το λόγο θέλουμε να παρουσιαστεί ο συντάκτης της ΕΔΕ και να υποβληθεί στη βάσανο των εξηγήσεων και των ερωτήσεων, και να μην αντιδικούμε με ένα έγγραφο το οποίο δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις», υπογράμμισε ο δικηγόρος.
Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από την υπόθεση με το θανάσιμο τραυματισμό του Μανόλη Γερομαρκάκη, χθες επρόκειτο να εκδικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου και οι δύο έτερες υποθέσεις οι οποίες συνδέονται με το τραγικό συμβάν και στις οποίες είναι κατηγορούμενοι άλλοι δύο αστυνομικοί. Οι δύο αυτές υποθέσεις αναβλήθηκαν από το δικαστήριο – επίσης – για τις 26 Απριλίου, οπότε και αναμένεται να συνεκδικαστούν με την κύρια υπόθεση.
 
Η μοιραία σύγκρουση
Το συμβάν που στοίχισε τη ζωή στο 18χρονο άνδρα σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013, στο δρόμο που συνδέει τη Νεάπολη με τον οικισμό Νικηθιανό. Ήταν περίπου 9:30 το βράδυ, όταν περιπολικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο επέβαιναν ως πλήρωμα δύο αστυνομικοί, διέσχιζε τον εν λόγω δρόμο.
Σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το δυστύχημα προκλήθηκε όταν ο οδηγός του περιπολικού αντίκρισε ξαφνικά μπροστά από το όχημά του έναν πεζό ηλικιωμένο, ο οποίος κατευθυνόταν από το Νικηθιανό προς τη Νεάπολη. Το περιπολικό φέρεται να έκανε ελιγμό για να αποφύγει τον ηλικιωμένο. Ωστόσο, με την εν λόγω κίνηση που έκανε το αυτοκίνητο, φέρεται να έκλεισε το δρόμο στο μηχανάκι, το οποίο οδηγούσε ο αδικοχαμένος 18χρονος.
Όπως ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, Βαγγέλης Στρατουδάκης, τότε είτε το μηχανάκι προσέκρουσε στο περιπολικό κατευθείαν, είτε πάτησε φρένο κι εν συνεχεία προσέκρουσε στο περιπολικό. Ο 18χρονος “έφυγε” από το δίκυκλο, το οποίο συνέχισε την ξέφρενη πορεία του και κατέληξε σε μια ελιά. Ο νεαρός δικυκλιστής, ωστόσο, έπεσε με το κεφάλι στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο όχημα κατηγορούνται – μεταξύ άλλων – για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, και ψευδορκία. Ωστόσο, αμφότεροι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, καθώς υποστηρίζουν πως έφτασαν στο σημείο αφού είχε σημειωθεί το τροχαίο, την ώρα που ο άτυχος 18χρονος ψυχορραγούσε.
ΠΗΓΗ: neakriti.gr