in , , , , , ,

Κάθε φέτος και πιο σπουδαίο. Ξεπερνάει τα όρια του νησιού το 3ο φεστιβάλ

Το 3ο Φεστιβάλ τοπικής παράδοσης διοργανώνει φέτος το 4ο Δημοτικό Σχολείο του Αγ. Νικολάου. Οι τετραήμερες εκδηλώσεις του θα διεξαχθούν 6, 7, 8 και 9 Ιουνίου.
 
Καντάδα
Την πρώτη μέρα του το Φεστιβάλ θα…καταλάβει τους δρόμους του Αγ. Νικολάου. Θα συμπεριλάβει καντάδα εντός πόλης από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς -και όχι μόνο- και… καντάδα στην κοπελιά από ένα ντελικανή σε μπαλκόνι που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.
Στη συνέχεια, το θεατράκι της λίμνης θα φιλοξενήσει και άλλα χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.
 
Στο προαύλιο του σχολείου
Τις επόμενες τρεις μέρες το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Από την σκηνή θα παρελάσουν καταξιωμένοι και αγαπημένοι καλλιτέχνες από όλη την Κρήτη και φυσικά από το Λασίθι και το Μεραμπέλλο.
11 5 16 βαρδας
Την Τρίτη 7 Ιουνίου η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Μανόλη Βάρδα, δάσκαλο και αναγνωρισμένο από όλους μαντιναδολόγο. Θα παρουσιαστούν η ζωή του και η σχέση του με την παράδοση, τους στίχους και την μουσική. Θα παρουσιάσει ο Γιώργος Βιτώρος. Επίσης για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν μαντινάδες του Μανόλη Βάρδα που δεν έχουν ποτέ ξανά διαβαστεί.
11 5 16 σγουροσ
Η Τετάρτη 8 Ιουνίου θα είναι αφιερωμένη στον επίσης δάσκαλο και μουσικό Δημήτρη Σγουρό από την Κριτσά.
Η τελευταία βραδιά τέλος, Πέμπτη 9 Ιουνίου,  θα είναι γεμάτη από κρητικά σχήματα και συγκροτήματα από όλη την μεγαλόνησο.
Οι συμμετοχές ολοκληρώνονται και το αναλυτικό πρόγραμμα θα κυκλοφορήσει και σε έντυπο τις επόμενες μέρες.
Είναι η τρίτη χρονιά που το έργο του συντονισμού και της διοργάνωσης διεκπεραιώνουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Κατερίνα Λιναρίτη και Στέφανος Τσιάμος, οι οποίοι και ασχολούνται στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης με την κρητική παράδοση. Πλέον έχουν καταφέρει το Φεστιβάλ να είναι ένα από τα σημαντικότερα συναπαντήματα Κρητών καλλιτεχνών σε όλο το νησί.
Ως παράλληλη εκδήλωση θα λειτουργήσουν μια έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα από τα προηγούμενα Φεστιβάλ και μια καλλιτεχνική παρέμβαση σε τοίχο του σχολείου.
Αντί εισιτηρίου και φέτος οι επισκέπτες καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας επιβεβαιώνοντας μια από τις βασικές αξίες του Φεστιβάλ -που σε καμία περίπτωση δεν είναι το οικονομικό κέδρος, καθώς όλοι οι καλλιτέχνες, τα συγκροτήματα και οι χορευτές συμμετέχουν εθελοντικά.
Το Φεστιβάλ στηρίζει έμπρακτα και βοηθάει ο ΠΑΟΔΑΝ, ενώ ένα μέρος των εξόδων καλύπτει η Περιφέρεια Κρήτης. Επιπλέον στο Φεστιβάλ συνδράμουν επαγγελματίες με χορηγίες και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου.
11 5 16 3o fest
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ