in , ,

Ισως φύγει…μονο του.

Δεν δημιουργεί πρόβλημα στις αφήξεις των κρουαζιερόπλοιων για την τουριστική περίοδο που ξεκίνησε και η παρουσία του ρυμουλκού στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.
Οι εταιρίες που προσεγγίζουν το λιμάνι έχουν ήδη προϋπολογίσει το κόστος των 3.600 Ευρώ στα έξοδα του εκάστοτε δρομολογίου και όλοι θυμόμαστε τις αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί κατά την περσινή περίοδο όπου το συγκεκριμένο βοηθητικό πλοίο είχε έρθει στο λιμάνι της πόλης.

 Εν τω μεταξύ από την ιδιοκτήτρια εταιρία έχει εκφραστεί η πρόθεση να αποσύρει το ρυμουλκό από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου εάν οι προσεγγίσεις ελαττωθούν κατά πολύ φέτος γιατί είναι ασύμφορη η παραμονή του εδώ. Όταν θα έρχεται πλοίο τότε το ρυμουλκό θα ξεκινά από το Ηράκλειο για να βοηθήσει την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου και αυτό το ενδεχόμενο ίσως αυξήσει την τιμή των υπηρεσιών που θα προσφέρει.

Σε ότι δε αφορά τις προσεγγίσεις των πλοίων της εταιρίας με Κυπριακά συμφέροντα, λόγω της κατάστασης που τώρα επικρατεί στην μεγαλόνησο δεν έχει ακόμα επηρεάσει τις προσεγγίσεις των δρομολογίων της ούτε και επίσημα υπάρχει κάποια ενημέρωση για την αναβολή ή ακύρωση των ήδη προγραμματισμένων αφίξεων.

Εν τω μεταξύ τις τυχών μειώσεις στις αφίξεις πλοίων στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, επηρεάζει και η λειτουργία από φέτος λιμανιών στην βόρεια Αφρική γεγονός που δημιουργεί νέους προορισμούς. Τα λιμάνια της Αλεξάνδρειας και του Καϊρου έχουν ήδη ξεκινήσει εκ νέου την υποδοχή εκδρομών κάνοντας έτσι τα κομμάτια της πίτας σε επίπεδο Κρουαζιέρας στην λεκάνη της Μεσογείου ακόμα πιο πολλά.

ΘΑΝΟΣ Κ.