in , ,

ΙΑΤΑ: Θα πρέπει να ξεχάσουμε τις οικονομικές πτήσεις

Οι κανονισμοί υγιεινής και διατήρησης αποστάσεων που θα εφαρμοστούν στις πτήσεις εξαιτίας του κορωνοϊού θα οδηγήσουν σε αυξήσεις-φωτιά του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων.
Πολλές αεροπορικές θέσεις θα παραμένουν άδειες, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της παγκόσμιας ένωσης αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, Alexandre de Juniac, και αυτό θα εκτινάξει τις τιμές εισιτηρίων κατά τουλάχιστον 50% επάνω. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. de Juniac, θα πρέπει να ξεχάσουμε τις οικονομικές πτήσεις.
Η κοινωνική αποστασιοποίηση στο αεροσκάφος σημαίνει το τέλος των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων, επισημαίνει. Είναι ξεκάθαρο ότι οι αναγκαίοι κανονισμοί αποστάσεων μεταξύ των επιβατών θα έχουν ως αποτέλεσμα τεράστιος αριθμός θέσεων να παραμένουν κενές.
Οι θέσεις αυτές θα χρειαστεί να παραμείνουν κενές και δεν θα είναι διαθέσιμες προς κράτησης.
Σύμφωνα με το Business Traveler ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΑΤΑ ανέφερε ότι τα αεροσκάφη για μικρά και μεσαία δρομολόγια θα «χάσουν» το ένα τρίτο της χωρητικότητάς τους για το λόγο αυτό.
Για να είναι εφικτά τα οικονομικά ταξίδια με πτήση, χρειάζεται πληρότητα τουλάχιστον στο 70-72%. Με τις νέες συνθήκες υπάρχουν δύο επιλογές: Είτε οι αερομεταφορείς θα συνεχίσουν να πωλούν εισιτήρια στις τιμές προ κρίσης, που σημαίνει ότι θα υποστούν τεράστιες απώλειες, επομένως είναι κάτι πρακτικά αδύνατο, είτε θα χρειαστεί να αυξήσουν τις τιμές εισιτηρίων για το αντίστοιχο προϊόν τουλάχιστον κατά 50%.
πηγη tornosnews.gr