in

Θετικοί στον covid-19 ο ιδιοκτήτης, η σύζυγος του και δύο υπάλληλοι σε φούρνο στο Παλαίκαστρο

Ανησυχία επικρατεί στη Σητεία μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος…

Συνολικά τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μετά τα τελευταία αποτελέσματα των τεστ στο Παλαίκαστρο.

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου και η σύζυγος του οι οποίοι είναι συμπτωματικοί  και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και οι δυο υπάλληλοι οι οποίοι νοσηλεύονται στην μονάδα covid-19 του Νοσοκομείο Σητείας.

Άμεση και επιτακτική είναι τώρα η διενέργεια των τεστ από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε όποιον επιβάλεται αλλά και σε όποιον νομίζει ότι έχει έρθει  σε επαφή με τα παραπάνω άτομα.

Με σχετικό δελτίο τύπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Γιώργος Αιλαμάκης ενημερώνει:

“Καλημέρα….
Από χθες το πρωί που έμαθα για το επιβεβαιωμένο κρούσμα, έχω ενημερώσει την επόπτρια των ΚΟΜΥ ώστε να προγραμματιστούν rapid test σε στενές επαφές του κρούσματος και όχι μόνο, κατόπιν ιχνηλάτησης συμφώνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ… Επίσης απολυμάνσεις όλων των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν από το κρούσμα…
Εφιστώ..
1ον: Όχι πανικός….
2ον: Οι στενές επαφές ήδη έχουν ενεργήσει τα δέοντα και αναμένονται αποτελέσματα
3ον: λοιποί που πιστεύουν ότι ήρθαν σε επαφή τόσο με το κρούσμα όσο και με τους χώρους να μείνουν στα σπίτια τους (καραντίνα) 14 μέρες. Σε περίπτωση συμπτωμάτων ειδοποιούμε τηλεφωνικά το νοσοκομείο Σητείας….δε πάμε από μόνοι μας….
4ον: Τήρηση των μέτρων όπως, αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας, πλύσιμο των χεριών σχολαστικά, αερισμός κλπ
Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παλαικάστρου από χθες συνεργάζεται στενά με τη Πολιτική Προστασία του Δήμου, προκειμένου να λάβουν χώρα όλες οι διαδικασίες του πρωτοκόλλου….
Θέλω να πιστεύω ότι θα επιδείξουμε άπαντες την σοβαρότητα και υπευθυνότητα της κατάστασης και θα έχουμε αίσια έκβαση της κατάστασης….
Προσοχή λοιπόν με θετική σκέψη….”.