in

Δύσκολη μέρα για το Παλαίκαστρο – Ακόμα 8 άτομα θετικά στον κορονοϊό [VIDEO]

Στα σημερινά rapid tests το 10% των εξεταζόμενων βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό…

Tο μέγεθος του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή με τα κρούσματα κορονοϊού, έρχονται να καταδείξουν τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που είναι σε εξέλιξη στο Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας.

Υπενθυμίζεται ότι τα rapid tests γίνονται με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού, μετά και την ιχνηλάτηση των επαφών του εργαζόμενου σε φούρνο που πρόσφατα νόσησε από ιό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Στα πρώτα rapid tests εντοπίστηκαν τουλάχιστον ακόμα οκτώ άτομα θετικά στον κορoνοϊό, σε σύνολο περίπου 80 ατόμων. Αυτό ανεβάζει σε 16 το συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην περιοχή από την Πρωτοχρονιά!

Το ανησυχητικό, σύμφωνα με όσα είπε  η επικεφαλής της ΚΟΜΥ Λασιθίου, γενική ιατρός Αθηνά Καρπούζη, είναι το γεγονός ότι τα κάποια από αυτά τα άτομα, του περιβάλλοντος του πρώτου κρούσματος, εμφάνισαν και συμπτώματα, χωρίς δυστυχώς αυτό να τους θορυβήσει. 

Ακούστε τα όσα είπαν στο sitiaka.gr η επικεφαλής της ΚΟΜΥ Λασιθίου, γενική ιατρός Αθηνά Καρπούζη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σητείας, Γιώργος Αϊλαμάκης και ο Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης: 

cretalive.gr, sitiaka.gr