in , , ,

Θα μας "φάνε" τα λαγόψαρα….

σχεδόν στο μέγεθος της γάτας
Καθημερινό φαινόμενο είναι, σύμφωνα με τα όσα ψαράδες του Αγίου Νικολάου υποστηρίζουν η εμφάνιση όλο και περισσοτέρων Λαγόψαρων στα νερά της περιοχής που έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο τοπικό θαλάσσιο οικοσύστημα
Τα συγκεκριμένα ψάρια που όλο και μεγαλώνουν σε μέγεθος ανήκουν στο είδος Lagocephalus sceleratus της οικογένειας Tetraodontidae που προέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα και περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του (π.χ. εντόσθια, δέρμα), οι οποίες είναι επικίνδυνες σε περίπτωση που καταναλωθούν από τον άνθρωπο (σε μερικές περιπτώσεις ως και θανατηφόρες) και απαγορεύεται η διάθεση του συγκεκριμένου ψαριού στην αγορά.

Τα πρώτα τέτοια ψάρια είχαν κάνει την εμφάνιση του στην νότια Κρήτη όμως τώρα βρίσκονται παντού. Το λαγόψαρο της φωτογραφίας είχε αφεθεί από την Παρασκευή από ψαρά στην άκρη της Λίμνης του Αγίου Νικολάου και μέχρι και οι γάτες δεν το προσέγγιζαν για να το φάνε.

«Σε λίγο καιρό θα φτάσει τ α15 κιλά σε βάρος και θα τρώει κυριολεκτικά τα πάντα στο πέρασμα του. Δεν έχουν αφήσει ψάρι για ψάρι ήδη στα νερά μας» σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ερασιτέχνης ψαράς.

ΘΑΝΟΣ Κ.