in , , ,

Μπράβο μας, έστω και έτσι…

Η διάθεση της εθελοντικής θέλησης των συνδημοτών εκφράζεται σε όλο της το μεγαλείο με την έως τώρα ανταπόκριση στο κάλεσμα για την κάλυψη των κενών με το προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Στην τελευταία συνάντηση του πρόεδρου του ΟΚΥΔΑΝ Μανόλη Αικατερινάκη, της διευθύντριας Λέτας Τσάκωνα και του Δ.Σ του συλλόγου των γονέων, είχε γίνει η πρόταση ώστε να στα κενά που έχουν δημιουργηθεί και έως ότου οι θέσεις καλυφθούν από εργαζόμενους που έχει ζητήσει ο οργανισμός, αυτά να καλυφθούν από εθελοντές που θα βοηθούσαν καθημερινά ορισμένες ώρες στους παιδικούς.

 Έως και χθες στο κάλεσμα αυτό που είχε καταγράφει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ανταποκρίθηκαν 5 οι οποίες έχουν εργαστεί και στο παρελθόν στους παιδικούς σταθμούς με συμβάσεις εργασίας. Οι βρεφονηπιοκόμοι, Ελένη Ρουσάκη, Κατερίνα Γρηγοράκη, Σταυρούλα Φουσκάκη, Μαρία Σφακιωτάκη και η καθαρίστρια Δέσποινα Μαρκάκη, έθεσαν τους εαυτούς στην διάθεση του Οργανισμού και των αναγκών του.

Από το Δ.Σ του ΟΚΥΔΑΝ που συνεδρίασε χθες εκφράστηκε η ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή που βοηθά τα μέγιστα στην περίοδο αυτή και μέχρι να προσληφθούν τόσο οι 8 που έχει ζητήσει ο οργανισμός μέσω ΕΣΠΑ αλλά και αυτοί που έχει ζητήσει από τις 5μηνες συμβάσεις που πρόσφατα άνοιξαν για κοινωνική εργασία.

«Η συμβολή των εθελοντών είναι σημαντική σε μια περίοδο όπου πραγματικά έχουμε τεράστιες ανάγκες ο οποίες δυστυχώς δεν καλύπτονται, οπότε περιμένουμε και άλλους συνδημότες μας με ευαισθησία να μας βοηθήσουν σε ότι αφορά την προσφορά Κοινωνικής εργασίας.» είπε ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ, ενώ να σημειώσουμε ότι σε επόμενες θα προσμετρηθεί η εθελοντική εργασία στα προσόντα των εργαζομένων.

Εν τω μεταξύ η θητεία της Λέτας Τσάκωνα η οποία είχε τοποθετηθεί στην θέση της διευθύντριας με απόφαση Δημάρχου, έλειξε μετά από τα 2 χρόνια και 4 μήνες που είχε διάρκεια και η ίδια επιστρέφει στην θέση της στον Δήμο, παραμένοντας όμως δραστήρια στο δίκτυο ΕΛΠΙΖΩ.

Ο Μανόλης Αιτακερινάκης και όλο τα μέλη του Δ.Σ του ΟΚΥΔΑΝ ευχαρίστησαν από καρδιάς την έως τώρα διευθύντρια του Οργανισμού για την σπουδαία εργασία που προσέφερε όλο το προηγούμενο διάστημα που εργάστηκε χωρίς να λαμβάνει καμία παραπάνω οικονομική αποζημίωση για την θέση της την ίδια στιγμή που οι ευθύνες και οι ώρες εργασίας ήταν πολύ περισσότερες.

 Στην θέση της αναλαμβάνει η Πόπη Παγκάλου, έως τώρα προϊσταμένη του διδακτικού προσωπικού των παιδικών σταθμών ενώ τις υποχρεώσεις της λειτουργίας των παιδικών σταθμών θα αναλάβει η Ρία Ρουμπελάκη.

 Από χθες ξεκίνησαν δε την εργασίας τους δύο Κοινωνικοί Λειτουργοί με 2ίμη σύμβαση εργασίας ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έως τις 15 Ιανουαρίου στα ΚΑΠΗ και στις άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ