in ,

Θα μαζευτούνε, όλοι.

Η εικόνα με τα δεκάδες οχήματα μπροστά από το Α.Τ της Νεάπολης πάνω στο πλακόστρωτο έως το σιντριβάνι θα αλλάξει. Μετά από την συνάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κωστής Κοκκίνη με τους διοικητές τόσο του Α.Τ της Νεάπολης όσο και της υπηρεσίας ελέγχου του ΒΟΑΚ αποφασίστηκε να μην παρκάρει ποτέ κανείς ξανά επάνω στο πεζοδρόμιο.

 

Οι μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα της αστυνομίας, όπως και οχήματα των δικαστών ή των προέδρων ή ακόμα και αυτά που μερικές φορές ήταν προϊόν κατάσχεσης θα απομακρυνθούν από το σημείο ενώ επί του πεζοδρομίου θα τοποθετηθούν κολονάκια ώστε κανείς να μην μπορεί να παρκάρει πάνω. Στον δρόμο που περνά δίπλα από το Α.Τ θα δεσμευτούν επιπλέον θέσεις  για τα υπηρεσιακά οχήματα και τα οχήματα των δικαστικών λειτουργούν που θα χρησιμοποιούνται όταν υπάρχουν υποθέσεις στα δικαστήρια.

 

Από την δημοτική κοινότητα της Νεάπολης, όπως μας είπε ο κ. Κώστας Κοκκίνης θα παραχωρηθεί και επιπλέον χώρος για να μεταφέρονται εκεί τα οχήματα που έχουν κατασχεθεί ή αυτά που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις και παραμένουν ακινητοποιημένα.

 

Εν τω μεταξύ άμεσα θα ξεκινήσουν τα τοπικά αστυνομικά όργανα του Α.Τ σε συνεργασία με την τοπική δημοτική αρχή να τοποθετούν τα αυτοκόλλητα στα οχήματα που είναι εγκαταλελειμμένα μέσα στην πόλη και στους γύρω δρόμους.

 

Σαν μια τελευταία προσπάθεια ενημέρωσης των ιδιοκτητών τους ώστε να τα μετακινήσουν σε ιδιωτικό μέρος αλλιώς θα προχωρήσει η  προβλεπόμενη διαδικασία που ο νόμος ορίζει έως ότου οδηγηθούν στις μάντρες της ανακύκλωσης.

 

ΘΑΝΟΣ Κ.