in ,

«Η διαφορά μας…τέχνη»

«Η διαφορά μας…τέχνη» και υπό το πρίσμα του συγκεκριμένου προγράμματος που τρέχει σε διάφορα σχολεία  της χώρας πρόκειται να γίνει κάτι που δεν συναντάμε συχνά, ίσως και δεν έχε γίνει ξανά σε επίπεδο χώρας. Η ιδέα εντάσσεται στα πλαίσια ενός κοινού πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιεί φέτος το ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου και το 1ο ΓΕ.Λ. Επανομής Θεσσαλονίκης .

Η θεματική του περιστρέφεται κατά της βίας και του πάσης φύσεως αποκλεισμού, υπό την οπτική της τέχνης. Το ίδιο το φεστιβάλ αποτελεί μέρος ενός τριημέρου εκδηλώσεων κατά το οποίο οι μαθητές των άλλων δύο Σχολείων επισκέπτονται την πόλη μας και συμμετέχουν στο Φεστιβάλ της 22ας Μαρτίου στο χώρο του Σχολείου, στην παρουσίαση της κοινής δράσης στο REX την 23η Μαρτίου όπου θα γίνει και τελετή αδελφοποίησης των Σχολείων και στην παρουσίαση των δράσεων στο Ηράκλειο την 24η Μαρτίου.

Οι κοινές παρουσιάσεις θα ολοκληρωθούν με την επίσκεψη των δύο Σχολείων της Κρήτης στη Θεσσαλονίκη 23 με 26 Απριλίου.

19 3 15 epal

Μιλήσαμε με τον διευθυντή του σχολείου κ. Γιάννης Γιαννακάκη ο οποίος τόνισε πως μόνο όφελος μπορεί να έχει μια τέτοια πρωτοβουλία για όλα τα σχολεία. «Με την δράση αυτή προάγουμε την ευγενή συνεργασία, την κατανόηση και τον αλληλοσεβασμό όλων των μελών της σχολικής κοινότητας και γιατί όχι πρωτοστατώντας στην δημιουργία ενός δικτύου Ελληνικών σχολείων απαλλαγμένων από την βία και τον πάσης φύσεως διαχωρισμό με απώτερο στόχο την βελτίωση της ποιότητας της σχολικής ζωής και της μετέπειτα κοινωνικής ένταξης των μαθητών.» Το πρόγραμμα των δράσεων θα είναι πλούσιο σε δράσεις δημιουργικής έκφρασης και νεανικής φρεσκάδας με βάση τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία την ίδια και σαφώς τους ίδιους τους μαθητές σε όλη την χώρα και όχι μόνο και με τρόπους όπου η νέα γενιά εκφράζεται ελεύθερα. Στις εκδηλώσεις έχει βοηθήσει και στηρίξει και ο ΠΑΟΔΑΝ με τον δικό του τρόπο.

Πρόγραμμα δράσεων

Κυριακή 22/3/2015 :

* Έναρξη : 10:00

* Βιωματικές Δράσεις : 11:00 – 13:00

* BANKER’S CREW Live : 12:00 – 14:00 —– Graffiti 11:00 – … ( όσο χρειαστεί ) : –

Θέμα : Σεβασμός – Συμφιλίωση – Όχι Βία – Όλοι ίσοι – Διαδικασία :

11:00 – 12:00 Δήλωση συμμετοχής

12:00 Παραχώρηση χώρου στους συμμετέχοντες 12:15 – … Δημιουργία

* The BANDids Live : 16:30 – 17:00

* Μπάντα 1ου ΓΕΛ Επανομής Θεσσαλονίκης 17:15 – 19:15

* M@n’D’r@ki Live : 19:30 – 20:30

 

Στο χώρο θα λειτουργήσει ψησταριά τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων του προγράμματος.

 

ΘΑΝΟΣ Κ.