in , ,

Θέλουμε καθαρή πόλη; από εμάς εξαρτάται, κάνε κάτι, η άποψη πολίτη σε όσα είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας

Στο θέμα που ανέδειξε η εκπομπή του Λατώ 103,3 ΠΑΜΕ ΑΕΡΑ με τον Θάνο Κορομπύλια και ανέβηκε στο fonien.gr 
σχολιάστηκε απο πολλούς στα social media η πιο κάτω άποψη θεωρήθηκε ενδιαφέρουσα και την δημοσιεύουμε αυτούσια με την παράκληση απο τον συντάκτη της να μην γίνουν διορθώσεις ώστε να μην χαθεί ο αυθορμητισμός της στιγμής:
“Καταρχήν μην συγκρίνουμε τον Άγιο Νικόλαο και ειδικά με το Ηράκλειο. Το Ηράκλειο είναι μια πολύ μεγάλη πόλη που κινείται χιλιάδες κόσμου καθημερινά οπότε είναι λογικό να υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία για την τήρηση της καθαριότητας.
Ο Άγιος όμως που είναι μια μικρή πόλη θα μπορούσε να είναι πραγματικό στολίδι. Να είναι προσεγμένη κάθε γωνιά του. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Βασικά χρειάζεται καθαριότητα, να φυτευτούν λουλούδια και να φωτιστεί. Έστω και με τους λίγους υπαλλήλους γωνιά – γωνιά θα μπορούσε σιγά σιγά να φτιαχτεί.
Εκτός από την έλλειψη καθαριότητας και την έλλειψη φωτισμού φαίνεται να είναι μια παραμελημένη πόλη. Λάκκοι στα πεζοδρόμια, λάκκοι που ανοίχτηκαν για να φυτευτούν φυτά και πέφτει μέσα ο κόσμος, πλάκες-παγίδες που λείπουν ή εξέχουν, τοιχεία χαλασμενα που θέλουν λίγο τσιμέντο για να αποκατασταθούν. Υπάρχει “ξεραΐλα” παντού, ακόμα και γύρω απο τη λίμνη, εκεί στο κιόσκι και το παρτέρι στη λίμνη που είναι δίπλα από το la strada.
Το τοιχείο πάνω από την παλιά τουριστική αστυνομία που βγάζουν φώτο οι τουρίστες καθημερινά είναι χαλασμένο εδώ και χρόνια. Και όλα αυτά δεν αφορούν τη σημερινή Δημοτική Αρχή αλλά και τις προηγούμενες καθώς αυτά είναι προβλήματα ετών.
Και όσο για τις πολυσυζητημένες σκάλες θέλουν ένα κάγκελο στη μέση καθάρισμα και λουλουδάκια πολύχρωμα μυρωδάτα. Τι πιο ωραίο; Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, θέληση, όραμα και πρόγραμμα. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την Ελούντα και την Νεάπολη . . .
ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ.
Η κότα (Άγιος) που κάνει τα χρυσά αβγά ασθενεί και οδεύει προς θάνατο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ.”