in

Και στη Νεάπολη κόκκινοι κάδοι, σε σημεία που προβληματίζουν όμως

Σημαντική η συγκεκριμένη δράση που αφορά ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης και που υιοθέτησε και άρχισε να υλοποιεί ο δήμος Αγ. Νικολάου με στόχο την ανακύκλωση ή/και επαναχρησιμοποίηση ρούχων, υφασμάτινων υλικών καθώς και υποδημάτων.
Στην πόλη της Νεάπολης έχουν τοποθετηθεί δύο, ο 1ος στο ΔΕΛΤΑ εισόδου απο Λατσίδα και Βουλισμένη  και ο 2ος λίγο πριν την είσοδο του 1ου Δημοτικού σχολείου Νεάπολης πάνω στον δρόμο δημιουργώντας ένα εμπόδιο στην κίνηση πεζών και οχημάτων. Δεδομένου ότι θα υπάρχουν σαφώς και άλλα σημεία μέσα στην πόλη ίσως θα έπρεπε αυτά να αναζητηθούν ώστε αν μην δημιουργούν κανένα πρόβλημα σε κανένα

Σύμφωνα με του τοπικούς συμβούλους Νεάπολης με τη νέα αυτή παρέμβαση ο δήμος φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους πολίτες αλλά και να διευρύνει τις δράσεις ανακύκλωσης που ήδη εφαρμόζει. Η συγκεκριμένη δράση έχει κι έναν έντονα κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς κατά ένα μεγάλο μέρος τους τα είδη που συλλέγονται θα καταλήγουν σε άπορες οικογένειες.
Τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών κτλ . Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων, κτλ.

recycom.gr