in ,

Η τοπική κοινωνία δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου, και τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα και το έργο προχωρά, κύριε Πλακιωτάκη

Σχετικά με την  επερώτηση του βουλευτή Λασιθίου ΝΔ Ι. Πλακιωτάκη για:
Την Μεταφορά διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδας & Κέντρο αποκατάστασης. (ΚΕΦΙΑΠ Λασιθίου) ο διοικητής του νοσοκομείου Κ.Υ Νεάπολης ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ Νίκος Παντιέρας εξέδωσε την ακόλουθη επιστολή για να γνωρίζουν όλοι τι ακριβώς συμβαίνει.
 “Ο κ. Πλακιωτάκης και η παράταξη που εκπροσωπεί, πανικόβλητοι από την  αλματώδη πορεία που έχει πάρει η δημιουργία του Κέντρου αποκατάστασης Νεαπόλεως, έπειτα από την απραξία δεκαετιών, αντί να επικροτήσει τις προσπάθειες της Διοίκησης  που σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχουν προβεί σε μια σειρά πράξεων, προσπαθεί να εγείρει θέματα βασιζόμενος σε στοιχεία  ανύπαρκτα, ανυπόστατα και ψευδή.  Αφού επέλεξε να πάρει πληροφορίες από ανθρώπους που ουδεμία γνώση έχουν, βασιζόμενοι σε παραφιλολογίες και κουτσομπολιά, ενώ θα μπορούσε να λάβει υπεύθυνη ενημέρωση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Νεάπολης με ακριβή και αδιάψευστα στοιχεία, προέβη σε μια ανακοίνωση που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.
 
Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχει μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ από το κληροδότημα Γ. Διαλυνά σε άλλη τράπεζα αλλά διατηρείτε το συνολικό ποσόν εκεί που από χρόνια είναι κατατεθειμένο προκειμένου να διατεθεί, στο σύνολο του, για την δημιουργία του Κέντρου Αποκατάστασης.
Όσον αφορά την μετακίνηση χρημάτων, αυτή αφορά τα  ποσά του κρατικού προϋπολογισμού (επιχορηγήσεις και έσοδα, ΕΟΠΥΥ, εξωτερική γραμματεία και καταθέσεις σε ΟΑΕΔ – ΙΚΑ).
 
Η δε κινδυνολογία της πορείας δημιουργίας του Κέντρου Αποκατάστασης, προσκρούει στα πραγματικά γεγονότα τα οποία έχουν ως εξής:
 
 
α) 15-02-2017  ΦΕΚ 442. Έκδοση  νέου Οργανισμού Γ.Ν-Κ.Υ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» με το Τμήμα Φυσικής και Ιατρικής αποκατάστασης.
 
β) 20-04-2017  Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, έγινε στον Περιφερειάρχη Κρήτης Ανάθεση αρμοδιοτήτων για την  έγκριση της προμελέτης, της οριστικής μελέτης, της μελέτης εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης του έργου: «Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο Γ.Ν.- Κ.Υ. Νεαπόλεως ΄΄ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ΄΄», με βάση τα θεωρημένα σχέδια από τη Δ/νση Τεχν. Υπηρεσιών του Υπουργείου μας, τα οποία εκπονήθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης, με την απαραίτητη προϋπόθεση να ληφθούν υπ΄ όψη οι επισυναπτόμενες παρατηρήσεις της Δ/νσης Τεχν. Υπηρεσιών του Υ. Υγείας.
 
γ)  13-11-2017 η έγκριση του Κτιριολογικού Προγράμματος ΚΕΦΙΑΠ (Απόφαση Διοικήτριας 7η Υπε με αριθμ. 784/13-11-2017).
 
δ) Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς στην ανάθεση των μελετών του Έργου.
 
Επομένως όχι μόνο δεν κινδυνεύει η Υλοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης, αλλά  μέσα σε ένα διάστημα 10  μηνών έχουν γίνει άλματα, την ίδια στιγμή που επί δεκαετίες το έργο λίμναζε και συνεχώς παλινδρομούσε.
 
Η τοπική κοινωνία κ. Πλακιωτάκη δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου και θυμάται πάρα πολύ καλά το 2013 που όχι μόνο κινδύνευε το κέντρο αποκατάστασης για το οποίο δεν είχε γίνει βήμα 15 χρόνια, αλλά κινδύνευε και με κλείσιμο το ίδιο το Νοσοκομείο.
Οπότε ας μείνουν στην άκρη οι προκλητές ανησυχίες που βάζουν το προσωπικό όφελος του καθενός πάνω από το καλό του τόπου μας.
 
Διαβεβαιώνουμε την τοπική κοινωνία και τον κ. Πλακιωτάκη πως το Κέντρο αποκατάστασης σύντομα θα ξεκινήσει καθώς είναι στις προτεραιότητες της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Στη συζήτηση της επερωτήσεως  που κατέθεσε ο κ. Πλακιωτάκης στην Βουλή των Ελλήνων ,όχι μόνο θα λάβει πλήρη στοιχεία από τον Υπουργό Υγείας  κ. Ξανθό, αλλά   θα αποκαλυφτεί και η ολιγωρία του ίδιου του βουλευτή Λασιθίου  και των Κυβερνήσεων του παρελθόντος, που είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί  ένα τόσο  σημαντικό έργο για ολόκληρη τη Κρήτη.
 
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
 
Παντιέρας Νικόλαος