in , ,

Η προεκλογική συμπεριφορά στο Δήμο μου. 

γράφει …μιά σύζυγος, μητέρα και προπαντώς πολίτης, έστω άσημη μη υποψήφια.

Είμαι μία κάτοικος του δήμου Αγίου Νικολάου. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πολιτική και κοινωνική κατάσταση. Τις συμπεριφορές και τα τεκταινόμενα. Διάβασα με ενδιαφέρον το “ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ…” άρθρο Γουναλάκη.

Εμφανίζεται γεμάτος έκπληξη για κάποιες, αναμφισβήτητες, υπερβολές στην τοπική προεκλογική εκστρατεία. Συμφωνώ με την αντίθεσή του και λυπάμαι για τις επιθέσεις μεταξύ των αντιπάλων, από τις διάφορες παρατάξεις. Δεν επικροτώ όμως το δραματικό του τόνο για τις “τέτοιες διαστάσεις, απειλές, ευθείες προσβολές”.

Και τον αποτροπιασμό του, “δεν πιστεύει αυτά που ακούει και διαβάζει”. Υπερβάλλει. Συγκινούμαι με την αθωότητά του. Λυπάμαι για την καλοπροαίρετη αφέλειά του. Δεν διαπίστωσα ιδιαίτερα προχωρημένα τα “γαλλικά” των εκλογών. Δεύτερο, δεν κοίταξε ποτέ γύρω του, δεν γνωρίζει τη γενική ελληνική πραγματικότητα; Είμαστε μία χώρα ενδημικής υπερβολής, ύβρεως, χυδαιότητας. Περιμένει τον Άγιο Νικόλαο να αποτελεί νησίδα πολιτισμένης συμπεριφοράς, φωτεινή εξαίρεση; Ομόνοιας, συντροφικότητας, ανοχής, χριστιανικής αγάπης; Σε εκλογές όπου αναμιγνύονται παλιές οικογένειες που δεν θέλουν να χάσουν την επιρροή τους; Πλούσιοι που θέλουν να υπερασπιστούν και να αυγατίσουν τα κεκτημένα τους; Στελέχη που αισθάνονται πως έφτασε η ώρα τους να αναδυθούν και να αναδειχθούν; Σπουδαγμένοι που δεν ανέχονται η γνώση τους και τα προσόντα τους να αγνοούνται συνεχώς; Πολιτικά μελετημένοι που η σκέψη και ανάλυσή τους συστηματικά δεν αξιοποιείται; Ημιμαθείς φελλοί που νιώθουν πως είναι τώρα η ώρα τους, αφού τις ψήφους τους οι ηγέτες έχουν απόλυτη ανάγκη;

Άρα: απόλυτα (δυστυχώς) εναρμονισμένος είναι ο Άγιος με την υπόλοιπη τη χώρα.

Τα πράγματα θα αλλάξουν όταν τέσσερα ήδη χρόνια πριν από εκλογές, η ευγένεια και ο πολιτισμός θα πλημμυρίζει τους δρόμους και τη ζωή μας.

μιά σύζυγος, μητέρα και προπαντώς πολίτης, έστω άσημη μη υποψήφια.

Σ.Σ τα στοιχεία της κειμενογράφου είναι γνωστά στο fonien.gr