in , , , , ,

Η μητέρα, η μάνα, στο Βιγλί.

Με την φροντίδα και την φιλοξενία των μελών του Εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου της Βολισμένης πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Βιγλή η γιορτή τη μητέρας όπως κάθε χρόνο γίνεται στην δεύτερη Κυριακή του Μάη. Στην Παναγία την Βιγλιώτισα από νωρίς το πρωί βρέθηκαν εκατοντάδες πιστών λαμβάνοντας μέρος στην θεία λειτουργιά της Κυριακής του Θωμά που συνέπεσε φέτος.
 
Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή, χωμένοι στο πράσινο τους βουνοπλαγιάς πάνω από την Βουλισμένη ρούφηξαν τα αρώματα της φύσης και άκουσαν την ομιλία για την μητέρα που φέτος επιμελήθηκε και παρουσίασε η αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου επί των οικονομικών, δικηγόρος Δέσπω Καρνιαδάκη.
 
Η κα. Καρνιαδάκη με λέξεις βγαλμένες από την ψυχή και εκφράσεις αγάπης, σεβασμού και αιώνιας ευγνωμοσύνης προς την μητέρα ακολούθησε της δοξολογίας. Στην συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων στο  μνημείο για την μητέρα που βρίσκεται στην αυλή του ναού και ακολούθησε κέρασμα από τον σύλλογο προς τους επισκέπτες.
 
Γέμισε ο τόπος ανθρώπους που ανέβηκαν στην Παναγία την Βιγλιώτισα  στην μητέρα όλων των μητέρων στην μάνα όλων των μανάδων, σε εκείνη που η αγκαλιά της μας χωράει όλους και είναι πάντα πλημμυρισμένη με αγάπη, θαλπωρή και πίστη πάντα για το καλύτερο.
 
ΘΑΝΟΣ Κ.