in

Απίστευτο ρεκόρ ευρυζωνικής ταχύτητας για το DOCSIS στη Φινλανδία

Η ταχύτητα ρεκόρ των 3,055 Gbit/s καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη σε ένα εμπορικό δίκτυο. Η κορυφαία ταχύτητα επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας την τελευταία έκδοση 3.1 της δικτυακής τεχνολογίας DOCSIS. Η φινλανδική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία DNA έσπασε το ρεκόρ των 3,055 Gbit/s στο λανσάρισμα της νέας γενιάς καλωδιακού δικτύου DNA Valokuitu Plus (DNA Optic Plus), στις 9 Μαΐου.
Μέσα στο 2016 το δίκτυο θα προσφέρει ευρυζωνικές ταχύτητες που φτάνουν το ένα Gigabit ανά δευτερόλεπτο σε περισσότερα από πεντακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά, χωρίς καμία αλλαγή στο εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας.
«Το DNA Valokuitu Plus είναι το πρώτο βήμα για να γίνουν εύκολα προσβάσιμες κορυφαίες ευρυζωνικές ταχύτητες σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα στην Φινλανδία. Το δίκτυο χρησιμοποιεί τεχνολογία DOCSIS 3.0. Η ταχύτητα ρεκόρ επιτεύχθηκε με την βοήθεια της τεχνολογίας επόμενης γενιάς DOCSIS 3.1. Σε μερικά χρόνια, ταχύτητες σύνδεσης έως 10 Gbit/s, όπως παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση για το ρεκόρ της ταχύτητας, θα είναι διαθέσιμες σε όλα τα νοικοκυριά που συνδέονται με το καλωδιακό μας δίκτυο», δήλωσε ο Ville Partanen, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης της DNA.
Στην Ευρώπη δεν υπάρχει άλλος πάροχος που να έχει δώσει ευρυζωνικές ταχύτητες που φτάνουν τα 3,055 Gbit/s σε πραγματικό δικτυακό περιβάλλον, δηλαδή σε ευρυζωνικό δίκτυο στο οποίο έχουν πρόσβαση οι πελάτες υπό νορμάλ συνθήκες. Οι ταχύτητες ρεκόρ είναι πολύ ευκολότερο να επιτευχθούν σε δοκιμαστικά περιβάλλοντα.
Οι συνεργάτες της DNA για την επίδειξη της ταχύτητας ρεκόρ ήταν η εταιρεία τεχνολογίας δικτύων Casa Systems και ο κατασκευαστής μόντεμ Sagemcom. Για να λειτουργήσει η νέα τεχνολογία DOCSIS 3.1, πρέπει το δίκτυο και το μόντεμ να είναι συμβατά.
ΠΗΓΗ: digitaltvinfo.gr