in

Η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Λυκείου των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου (Pics)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, μέλη, μαθητές όλων των τμημάτων και φίλοι του ΛτΕ Αγ. Νικολάου, έκοψαν την πρωτοχρονιάτική πίτα στην αίθουσα του ΛτΕ, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα, ενώ απόλαυσαν τον πλούσιο μπουφέ που είχε ετοιμαστεί καθώς και τη μουσική και το χορό που ακολούθησε μέχρι αργά το απόγευμα. Το φλουρί κέρδισε η μαθήτρια μας, του Παιδικού Χορευτικού Τμήματος,  Μιχαέλα Σκυβάλου.

Το Δ.Σ. του ΛτΕ ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση, αποδεικνύοντας τη δυνατή, θερμή σχέση που έχει συνδέσει τώρα πια, τα μέλη, τους μαθητές μας και τους φίλους του ΛτΕ, αποτέλεσμα της δουλειάς  όλων αυτών των χρόνων.
Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους αγαπημένους συνεργάτες του ΛτΕ, μουσικούς, Δημήτρη Μπετείνη και Γιώργο Κερούλη για την ευχάριστη έκπληξη που μας επιφύλαξαν να παρευρεθούν συνοδεύοντας με τη λύρα και το λαούτο τους χορευτές, καθώς και το χοροδιδάσκαλό μας Μάνο Ατσαλάκη που είχε το γενικό χορευτικό πρόσταγμα. Τη σκυτάλη στη μουσική και το γλέντι παρέλαβαν τρεις νεαροί μαθητές, από το φυτώριο των παιδιών μας που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική, οι οποίοι μας εξέπληξαν ευχάριστα και μας συγκίνησαν με την άρτια μουσική τους εμφάνιση, παρά του πολύ νεαρού της ηλικίας τους. Ήταν οι, Στέφανος Σκουληκάρης στη λύρα και τραγούδι, Γιώργος Πατεράκης στο λαούτο και Λευτέρης  Φραγκάκης στο μαντολίνο.
Την ίδια ημέρα έγινε και η κλήρωση της Χριστουγεννιάτικης Λαχειοφόρου. Τα δώρα προσέφερε το Λύκειον των Ελληνίδων Αγ. Νικολάου και ήταν μία χειροποίητη κρητική λύρα, με τα εξαρτήματα της και ένα μαντολίνο επίσης με τα εξαρτήματα του. Τα τυχερά νούμερα που κέρδισαν τα δώρα είναι το 493  και το 461  και ανήκουν αντίστοιχα στους, Κοκολάκη Μιχάλη και Ιωάννη Σπυριδάκη.
Ευχαριστούμε όλους όσοι  συμμετείχαν στη λαχειοφόρο αγορά, τα χρήματα της οποίας θα διατεθούν φέτος, για πρώτη φορά για ανάγκες του ΛτΕ και συγκεκριμένα για τον εμπλουτισμό της ιματιοθήκης του.
Το ΛτΕ όλα αυτά τα χρόνια όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, πορεύεται και επιτελεί το σημαντικό πολιτιστικό αλλά και κοινωνικό του έργο, στηριζόμενο στον εθελοντισμό των μελών του και στη βοήθεια των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας, οι οποίοι  στηρίζουν και βοηθούν με διάφορους τρόπους την προσπάθεια μας και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους για όλους. Εμείς σαν ανταπόδοση κληρώσαμε και φέτος, ένα μεγάλο δώρο για τους φετινούς μας χορηγούς. Την διαμονή πέντε ημέρες για δυο άτομα, σε μεγάλο ξενοδοχείο της Κω, το Μάιο, ευγενική προσφορά του κ. Γιάννη Κριτσωτάκη, ιδιοκτήτη του AURA HOTELS COLLECTION. Ο τυχερός χορηγός, είναι η εταιρεία Γ. ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ ΑΕ.
Θα επαναλάβουμε κλείνοντας το ευχαριστήριο μας αυτό, πως όλοι έχουμε γύρω μας πράγματα που μπορούν να μας δυναμώσουν και να μας εμπνεύσουν, αρκεί να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να τα αναζητήσει.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΛτΕ
Η Πρόεδρος
Παρούλα Κουτσάκη
Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε περισσότερες Φωτογραφίες !
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2524783867563691&type=1&l=7d82fd5e9b