in ,

Η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Ο έβδομος κατά σειρά ποιμενάρχης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ενθρονίστηκε το Σάββατο στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Στην 74η οδό το κόκκινο χαλί είχε στρωθεί από το πρωί ενώ μια γιγαντοοθόνη τοποθετήθηκε στον δρόμο για όσους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν πρόσκληση για το εσωτερικό του ναού.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εκπροσώπησε στην ενθρόνιση ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος ο οποίος παρέδωσε την ποιμαντική ράβδο, ενώ την εκκλησία της Ελλάδας ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, και την κυβέρνηση των ΗΠΑ ο υπουργός Υγείας, ‘Αλεξ Αζάρ. Από νωρίς βρέθηκε στο ναό η σύζυγος του Προέδρου της ΝΔ Μαρέβα Μητστοτάκη. Το παρόν έδωσαν επίσης η σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα Κατερίνα Παναγοπούλου, ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η απερχόμενη Ρένα Δούρου όπως και οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Για την τελετή ταξίδεψε από την Ελλάδα και άγημα της Προεδρικής Φρουράς.

«Ιστορική ημέρα για την ισχυρή σχέση μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Αμερικής» χαρακτήρισε την τελετη ο πρέσβυς των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ.

Μετά την τελετή είχε προγραμμαστεί γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Μανχάταν με 1500 καλεσμένους.

 

Πηγή: iefimerida.gr