in , , , , ,

Η εκπομπή των αποτελεσμάτων, fotos

Ξεπέρασαν οι επισκέπτες του WEB t.v του www.anatolh.com αυτούς της προηγούμενης Κυριακής, 10.500, στην διάρκεια της εκπομπής για τον δεύτερο επαναληπτικό  γύρο και των ευρωεκλογών το βράδυ της Κυριακής 25 του μήνα. 

Με λιγότερα τεχνικά προβλήματα, καλή ροή και περισσότερους καλεσμένους οι τέσσερεις σχεδόν ώρες που διήρκησε η εκπομπή ήταν γεμάτες τόσο από την ροή των αποτελεσμάτων όσο και από την συζήτηση με τους καλεσμένους, είτε στο στούντιο είτε τηλεφωνικά. 

Ήταν λίγο μετά τις 9 όπου η ροή των αποτελεσμάτων έδινε σαφές προβάδισα σχεδόν 10 μονάδων στον συνδυασμό του Αντώνη Ζερβού όταν ο Λεωνίδας Κλώντζας εκτίμησε με σχόλιο του ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει νέο Δήμαρχο. 

Λίγο αργότερα και αφού ήδη είχε βγει στον αέρα τηλεφωνικά ο βουλευτής του νομού του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης σχολιάζοντας την πρωτιά του κόμματος του και την επόμενη μέρα που ξημερώνει για την χώρα με την ανάγκη για άμεσες βουλευτικές εκλογές, το παρόν στο στούντιο έδωσαν ο περιφερειακός σύμβουλος πλέον της Ριζοσπαστικής συνεργασίας Μανόλης Θραψανιώτης, ο πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε. της Ν.Δ Μιχάλης Σταυρακάκης και ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού της Λαϊκής συσπείρωσης Γιώργος Πάγκαλος. 


Παρ’ όλες τις διαφωνίες τους σε διάφορα θέματα πολιτικά αλλά και αυτοδιοικητικά  συμφώνησαν σε δύο βασικές παραμέτρους. Πρώτα στον θέμα του πολιτικού πολιτισμού που κυριάρχησε μεταξύ των υποψηφίων όλων των συνδυασμών τόσο σε δημοτικές όσο και στις περιφερειακές εκλογές  και που ανέδειξε την ποιότητα του λόγου και των επιχειρημάτων. 

Στο δεύτερο που συμφώνησαν και οι τρείς ήταν στην ανησυχία που προκαλεί το ποσοστό στις Ευρωεκλογές της Χρυσής Αυγής που την κατατάσσει τρίτο κόμμα, γεγονός που δηλώνει μια αυξητική τάση των Ελληνών πολιτών υπέρ αυτού του μορφώματος όπως χαρακτήρισαν. Η τακτική όλων απέναντι σε αυτό το φαινόμενο είναι η πολιτική αντιμετώπιση του και όχι η κοινωνική ώστε να φανούν οι καταφανείς πολιτικές αδυναμίες που έχει και τα ανύπαρκτα πολιτικά του επιχειρήματα. 

Λίγο αργότερα περίπου στις 10.30 περίπου και τηλεφωνική  σε επικοινωνία με τον απερχόμενο Δήμαρχο Δημήτρη Κουνενάκη, δεν είχε ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο σύμφωνα με τον ίδιο αν και λίγο αργότερα βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο του Αντώνη Ζερβού και του έδωσε τα συγχαρητήρια του αποδεχόμενος το αποτέλεσμα. 

Στο στούντιο το παρόν έδωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Κώστας Κοκκίνης «Δικαίωμα στην πόλη» μιλώντας για την διαφορετικότητα του συνδυασμού την οποία εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, για το
γεγονός ότι τα τοπικά συμβούλια θα έχουν τον ουσιαστικό ρόλο που τους αναλογεί ενώ χαρακτήρισε ελπιδοφόρο το γεγονός του ότι μπαίνουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο πολλοί νέοι άνθρωποι. 

Οι πρώτες δηλώσεις των νικητών, της Πελαγίας Πετράκη για την αντιπεριφέεια και του νέου Δημάρχου Αντώνη Ζερβού έγιναν στο στούντιο του WEB T.V του www.anatolh.com όπου και οι δύο δήλωσαν στον συντονιστή της εκπομπής δημοσιογράφο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ Θάνο Κορομπύλια ότι θα εργαστούν σκληρά για το καλό του τόπου, είπαν και οι δύο ότι κανείς δεν περιέχει και ότι στις εποχές που ζούμε όλοι χρειαζόμαστε ενώ στην ερώτηση τις ήταν αυτό που έπεισε τους πολίτες να στηρίξουν του συνδυασμούς τους απάντησαν. 

Πελαγία Πετράκη «Ο συνδυασμός μας ήταν ένα καθαρά αυτοδιοικητικός συνδυασμός και αυτό έκανε την διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους, έχουμε την εμπειρία, τα ικανά στελέχη,  ο Σταύρος Αρναουτάκης έχει αποδείξει την ικανότητα του στην αυτοδιοίκηση στην οποία όλοι μας πιστεύουμε και την ίδια στιγμή διαφοροποιούμαστε από την κεντρική πολιτική σκηνή.»

Αντώνης Ζερβός 
«Ουσιαστικά σαν συνδυασμός δεν είχαμε καμία απολύτως αναφορά σε κόμματα, ήμασταν μια ομάδα ανθρώπων που θέλει το καλό του τόπου, μια ομάδα που θέλει να εντρυφήσει και να δώσει την δύναμη της στην τοπική αυτοδιοίκηση που ουσιαστικά είναι η διοίκηση του αύριο. Στην Ευρώπη πολύ καλά γνωρίζουν όλοι ότι αυτός που ουσιαστικά ασχολείται με τον πολίτη και τα ζητήματα του είναι η αυτοδιοίκηση. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από νόμους διαδικασίες και άλλα τερτίπια για να πούμε ότι δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι, θα αναλάβουμε όλες τις ευθύνες για το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την περιοχή μας.» είπε. 

Η εκπομπή που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 έκλεισε με την ελπίδα όλοι όσοι έτσι και αλλιώς θα συμμετέχουν στις θέσεις των συμβούλων τόσο στην περιφέρεια όσο και στους Δήμους να δείξουν την απαραίτητη προσοχή και την συνεργασία ώστε τα θέματα των πολιτών να βρίσκουν λύσεις και ο τόπος να νοιώσει ότι μπορεί να βασίζεται στις επιλογές τους και στις πρωτοβουλίες τους.

 Η 1ητου Σεπτέμβρη όπου θ ξεκινήσει να ανάληψη των καθηκόντων των νέων συμβούλων δεν είναι πολύ μακριά και ήδη οι ίδιοι ξεκινούν την ενημέρωση τους. Η δυναμικής της ομάδας του WEB t.v του www.anatolh.com για μια φορά ακόμα έδειξε τις δυνατότητες της και σίγουρα αυτή η νέα προσπάθεια έχει βάλει τις βάσεις ώστε η συνέχεια να είναι ανάλογη.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
φωτος ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΕΡΚΟΒΙΤΣ