in , , ,

Η Γιορτή της Μητέρας στη Φουρνή

Σε μια σεμνή τελετή, πλημμυρισμένη από παιδικά χαμόγελα, Φουρνιώτες και φίλοι της Φουρνής γιορτάσαμε μαζί την Παγκόσμια Μέρα της Μητέρας, την Κυριακή 14 Μάη στο δημοτικό σχολείο του χωριού μας.
Μητέρα λέξη μαγική πολύτιμο πετράδι
ένα στολίδι της ψυχής και της ζωής το χάδι
Μητέρα λέξη όμορφη, γλυκιά, ονειρεμένη
στις δυσκολίες της ζωής μεγάλη αγαπημένη
Με αυτούς τους στίχους, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φουρνής “Η Ευαγγελίστρια” κ. Νικόλαος Φουντουλάκης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, δίνοντας τον παλμό και τον τόνο της γιορτής, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους.

Ακολούθησε μια όμορφη και περιεκτική ομιλία από τη Μέλπω Μπουραντά, αφιερωμένη στο πρόσωπο της Μάνας, ύμνος και δοξολογία στη Μάνα.

Στη συνέχεια απαγγέλθηκαν ποιήματα από μικρά και μεγάλα παιδιά, αφιερωμένα στη Μάνα με τρυφερότητα και πολλή αγάπη, προσφέροντας ταυτόχρονα στις μανάδες τους μαζί με την παιδική τους αγκαλιά και μία μικρή γλάστρα με όμορφα λουλούδια.
Τα ποιήματα πλαισιώθηκαν με τα τραγούδια στο πρόσωπο της Μάνας, τραγουδισμένα από την παιδική χορωδία που είχε στηθεί με αφορμή την εορτή αυτή.

Με ένα παραδοσιακό κέρασμα με ρακή, αναψυκτικά και διάφορα γλυκίσματα, ευχηθήκαμε και του χρόνου να ανταμώσουμε ξανά για να γιορτάσουμε τη γιορτή της Μητέρας.