in , , , ,

Η βιοποικιλότητα το μεγάλο ατού της Κρήτης, audio – video

Ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για την Κρήτη υλοποίησε το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας συμβάλλοντας στην εκστρατεία της Περιφέρειας Κρήτης για τις περιοχές Natura 2000. Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφόρησε στον παγκόσμιο ιστό και είναι ένα πραγματικό ταξίδι στο μεγάλο νησί με έντονα αποτυπωμένα όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν παγκόσμια μοναδικό.
 
Το φυσικό περιβάλλον κυρίως είναι αυτό που τους τραβά, τα μνημεία και ο πολιτισμός μας, καθώς και οι γεύσεις της κουζίνας του νησιού. Άλλωστε και η γαστρονομία μας βιοποικιλότητα είναι, αφού ό,τι βγάζει η μάνα γη έρχεται στο τραπέζι μας», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Καλούστ Παραγκαμιάν.
 
Το βίντεο με τίτλο «Κρήτη: Φύση σμιλεμένη από το χρόνο» κυκλοφορεί σε σενάριο- επιστημονική επιμέλεια Καλούστ Παραγκαμιάν, σκηνοθεσία- διεύθυνση παραγωγής Νίκου Παντερμαράκη, αφήγηση Γιάννη Καστανάκη, εικονοληψία Γιάννη Νικολουδάκη, Σάββα Παραγκαμιάν, Νίκου Καρνιαουτάκη, Στέλλας Αναγνωστάκη, ηχοληψία Μανόλη Τσιριγωτάκη, μοντάζ Μανόλη Τσουρουνάκη, post production Κώστα Κεαλάρ, μουσική Δημήτρη και Μανόλη Σπυριδάκη.
ακούστε εδώ
τον κ. Παραγκαμιάν να μιλά για το φαράγγι του Χα αλλά και το βίντεο για την βιοποικιλότητα στην Κρήτη
 
ΘΑΝΟΣ Κ.