in , , ,

Απαράδεκτη η στάση της αστυνομίας εναντίων μας. audio

Μεταξύ των εκατοντάδων κτηνοτρόφων και αγροτών από το Λασίθι, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, ήταν και Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Λασιθίου κ. Γιάννης Μπρόκος.
«Η στάση των αστυνομικών και των δυνάμεων καταστολής», δήλωσε ο κ. Μπρόκος, «ήταν απαράδεκτη και εχθρική απέναντί μας από την πρώτη στιγμή, δεν σεβάστηκαν δυστυχώς τίποτα, ούτε ότι είχαν απέναντί τους αγρότες και κτηνοτρόφους, οικογενειάρχες, ταλαιπωρημένους και κουρασμένους, πολλούς μεγάλους σε ηλικία, ούτε και ότι δεν τους προκάλεσε κανείς έτσι να αντιδράσουν.
Είναι λυπηρό και απογοητευτικό να βλέπεις στην περιοχή του θα έπρεπε να εορτάζεται η δημοκρατία καθημερινά, ανθρώπους να χτυπιούνται, να ματώνουν στόματα από τα γκλομπ, να κλαίνε μάτια από τα χημικά  και σώματα να βρίσκονται πεσμένα στον δρόμο και να συνεχίζουν να τα χτυπούν.
ΣΟι προεκλογικές υποσχέσεις της σημερινής αριστερής κυβέρνησης για κατάργηση των ΜΑΤ και εξομάλυνση της καταστολής ξεχάστηκαν ήδη».
Στην ερώτηση εάν άξιζε αυτή η κινητοποίηση απαντά ότι «όλος ο παραγωγικός κόσμος της χώρας βρέθηκε στην Αθήνα, χιλιάδες αγρότες από παντού, χιλιάδες κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα και αν η κυβέρνηση δεν άκουσε το μήνυμα τους ή δεν θα κάνει κάτι ώστε να ελαφρύνει τα όσα άδικα φορτώνει στον πρωτογενή  τομέα, τότε θα τους βρει μπροστά της πολλές φορές ακόμα.
Δίνουμε ένα άνισο αγώνα να κρατήσουμε την παραγωγή μας, να μπορούμε να παράγουμε όσα τόσα χρόνια κάνουν οι γονείς μας και οι παππούδες μας, η πολιτεία, αντί να μας στηρίζει, μας χτυπά και μας δηλητηριάζει».
ακούστε εδώ

ΘΑΝΟΣ Κ.