in ,

Επικίνδυνοι ψευτοραλίστες στους δρόμους του Αγίου Νικολάου

 

Είναι κάποιοι τύποι που θεωρούν τους εαυτούς τους σούπερ οδηγούς και τα αυτοκίνητα τους είναι τα ποιο γρήγορα του κόσμου και το θέμα είναι ότι αυτό θέλουν να το δείχνουν.

Ο καλύτερος τρόπος τους είναι να κάνουν κόντρες με άλλους που έχουν την ίδια εντύπωση τόσο για τις ικανότητες τους σαν οδηγοί όσο και για τα προσόντα των οχημάτων τους με το μυαλό σίγουρα να μην τους περισσεύει να σκεφτούν τίποτα άλλο.

Όπως η ασφάλεια των υπολοίπων που αμέριμνα οδηγούν στους επαρχιακούς δρόμους της περιοχής, στους γονείς που έχουν τα παιδιά μαζί τους από τις δραστηριότητες και τα πηγαινοφέρνουν, στους πεζούς ή ακόμα και στα ζώα που τυχόν περνούν τους δρόμους.

Γνώριζα ότι τέτοιες κόντρες γίνονταν αργά την νύχτα όπου η κυκλοφορία είναι περιορισμένη, έγινα όμως μάρτυρας μια τέτοιας ηλίθιας μονομαχίας το βράδυ της Δευτέρας λίγο μετά τις 9 στον κόμβο της πόλης.

2 οχήματα συμβατικά με πινακίδες κανονικές όπως φαίνονταν σταματημένα στο φανάρι με πορεία προς κόμβο Κριτσάς, περίμεναν το σύνθημα για την εκκίνηση που δεν είναι άλλη από το πράσινο φανάρι,  νεκρόγκαζα για να ζεσταθεί ο κινητήρας, ανοιχτά παράθυρα για τις ανάλογες προκλητικές εκφραστικές εξυπνάδες πριν την μεγάλη κόντρα που θα αποδείξει ότι είναι οδηγοί άλλου πλανήτη, ότι τα οχήματα τους είναι και γαμώ ενώ οι φίλοι τους, καμιά δεκαριά επίσης πανέξυπνοι, στα κάγκελα του δρόμου αριστερά να δίνουν θάρρος στους υπεροδηγούς για την νίκη τους.

Το φανάρι ανάβει, οι κινητήρες στο φουλ, τα λάστιχα λιώνουν στην μανία της εκκίνησης και σε μερικά δευτερόλεπτα τα 2 Ι.Χ έχουν φτάσει στην πρώτη αριστερή στροφή.

Χωρίς να γνωρίζω το στοίχημα τους το μόνο σίγουρο είναι ότι παίζουν κορόνα γράμματα τις ζωές τους αλλά και τις ζωές όλων εμάς….

Θ.Κ

η φωτογραφία είναι απο τον τόπο του συμβάντος σε άσχετη στιγμή