in , ,

Επαφές που δείχνουν τον δρόμο της εξωστρέφειας και των συνεργασιών

Στα πλαίσια αναζήτησης δράσεων που θα συμβάλουν στην εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα , συναντήθηκε στο Ηράκλειο ο Χρήστος Μανουσάκης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ” Αλλάζουμε τον Δήμο” του Νίκου Κοκκίνη, με την κ. Αθηνά Θεωφανίδου Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η δυνατότητα εγγραφής εμπορικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων και  εξασφαλίστηκε η υποστήριξη τους  από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο με πολλαπλά οφέλη για τους ενδιαφερόμενους . «Μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ άλλων η δυνατότητα συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις της Γερμανίας, η δυνατότητα συμμετοχής σε Β2Β συναντήσεις για επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και για  αγροτικά προϊόντα. Ακόμα μπορεί κάλλιστα να υπάρχει συνεργασία και συμμετοχή σε δράσεις και πιστοποιήσεις υπηρεσιών  του Ελληνογερμανικού επιμελητήριου και της Περιφέρειας Κρήτης.» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Μανουσάκης.
Ο Κώστας Θεοφανίδηε Development manager της εταιρείας που έχει αναλάβει το training επιχειρήσεων απο το πρόγραμμα INEREG ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ ,  θα βρίσκεται για μια εβδομάδα στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου. «Με την παρουσία του στην πόλη μας εξασφαλίσαμε ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτικά σεμινάρια για εκείνους που: έχουν μια καλή καινοτόμο ιδέα και δεν ξέρουν πως να αρχίσουν, τρόποι χρηματοδότησης, πως να φτιάξουν το busines plan, πως να κάνουν το marketing και διαφήμιση, πώς να υπάρχει σωστή εκπαίδευση προσωπικού κ.α»
Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα, ο τόπος και ο χρόνος του σεμιναρίου καθώς και email επικοινωνίας για δήλωσης συμμετοχής, είπε ο Χρήστος Μανουσακης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑλλάΖω τον Δήμο με υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Κοκκίνη