in

Επαγγελματική ανταπόκριση των …ερασιτεχνών ηθοποιών της ΘΟΝ στο νέο τους έργο.[VIDEOS – PICS]

Βρεθήκαμε στην τελική πρόβα του νέου θεατρικού της Θεατρικής ομάδας Νεάπολης «φτυστός ο μακαρίτης» της Πένυς Φυλακτάκη, έργου σπονδυλωτού που στην ουσία ίσως να μην είναι ένα αλλά ,..τρία ίσως και περισσότερα μαζί τα μέλη της ΘΟΝ αποδεικνύουν ότι και στα δύσκολα τα καταφέρνουν μια χαρά.
Ο βαθμός δυσκολίας δεν έγκειται μόνο στις απαιτήσεις του έργου το οποίο ζητά από τον κάθε ηθοποιό επί σκηνής να υποδυθεί όχι απλά ένα μόνο ρόλο αλλά και να συνδράμει το κάθε μέλος της ΘΟΝ και σε όλες τις άλλες εργασίες που μια θεατρική παραγωγή απαιτεί δείχνουν ότι η δυναμική της συγκεκριμένης ομάδας είναι σπουδαία. Μακάρι να ήμασταν περισσότεροι, το παράπονο που φυσιολογικά έχουν στο μυαλό τους όλοι….
Στην διάρκεια της πρόβας, γέλια ακούγονταν από τον εξώστη…. διακριτά μέσα στον σκοτάδι της παράστασης βρέθηκα εκεί και είδα να γελούν οι άνθρωποι, μέλη της ομάδας, που ξέρουν το έργο και το έχουν δουλέψει από την αρχή μαζί. Το γεγονός αυτό κάνει εντύπωση όταν δε ακόμα και η ίδια η Μαρία Στεφανάκη που έχει την σκηνοθετική ευθύνη και όχι μόνο του έργου γελά με την ψυχή της σαν να το βλέπει πρώτη φορά, τότε καταλαβαίνεις ότι πραγματικά η παράσταση αυτή θα προσφέρει άφθονο γέλιο σε όλους μα όλους που θα την παρακολουθήσουν. Το αυθόρμητο χειροκρότημα ακούγετε συχνά καθώς όλοι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, μηδενός εξαιρουμένου, βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό σε κάθε ρόλο τους.
Συμβουλή μας, να μην την χάσετε και αν μπορείτε να την δείτε ξανά και ξανά.
Θ.Κ
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο με δηλώσεις από την Μαρία Στεφανάκη και τον πρόεδρο της ομάδας Αλέκο Κατσιδονιώτη.
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

fonien.gr - Θεατρική ομάδα Νεάπολης - Στεφανάκη (7-8-2018)



fonien.gr - Θεατρική ομάδα Νεάπολης - Κατσιδονιώτης (7-8-2018)


 
Σημείωμα σκηνοθέτη
Ένα ακόμα ραντεβού με την κωμωδία είχαμε και φέτος. Ψαχουλέψαμε από δω, ψαχουλέψαμε από κει και πέσαμε πάνω στην σπονδυλωτή κωμωδία της Πένυς Φυλακτάκη «φτυστός ο μακαρίτης». Τι κι αν ξεκινούσε από το σήμερα και μας πήγαινε χρόνια πίσω, Παντού τα ίδια. Ψέματα, κουκουλώματα, διαπλοκή, χρεοκοπία… και πάντα μα πάντα για καλό σκοπό. Αχ! Πόσο παρεξηγημένοι είμαστε τελικά! Τι κακή διαχείριση, τι καλοπέραση, τι ασυδοσία, τι μεγάλο φαγοπότι, δεν φταίνε αυτά για το χάλι μας! Μας έχουν παρεξηγήσει. Εμείς χρωστάμε λόγω κληρονομικότητας! Και επειδή είμαστε μανούλες στο να ψάχνουμε δικαιολογίες για να μην φταίμε ποτέ άντε να χρησιμοποιήσουμε το άλλοθι του ήρωα μας, του Μιχάλη-Μισέλ Μπεζενόγλου, που δεν είναι παρά ένας ακόμα χρεοκοπημένος Έλληνας, που περιμένει τον δικαστικό κλητήρα … με τη θηλιά στο λαιμό και τη δικαιολογία για το κατάντημά του, στα χείλη. Δε φταίει εκείνος για τα χρέη του, αλλά η κληρονομικότητα. Η κατάρα της οικογένειας, που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά και εξαφανίζεται όταν περάσει τα σύνορα. Τότε διαπρέπει ως Έλληνας του εξωτερικού! Η ιστορία του Μισέλ ξετυλίγεται με μια γέννα στο χωριό, που έρχεται από παρελθόν, μια κηδεία, μια ορκωμοσία πρωθυπουργού και μαζί ένα πέρασμα από την ευτυχία στη δυστυχία, από την πτώχευση στην ανάκαμψη κι από την καταστροφή στο θρίαμβο, σαν φαρσοκωμωδία. Ένα άτομο, μια οικογένεια, μια κοινωνία, ένας λαός, με συμπεριφορές που καθορίζονται από το κοινό τους όνομα, αγωνίζονται με ανορθόδοξο πολλές φορές τρόπο, να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.
Καλή διασκέδαση Μαρία Αθ. Στεφανάκη
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μαρία Αθ. Στεφανάκη Σκηνοθεσία, σκηνική επιμέλεια, επιμέλεια κοστουμιών, μουσική επιμέλεια Πόπη Παρασχάκη Βοηθός σκηνοθέτη Παίζουν με σειρά εμφάνισης Μανώλης Σπανάκης Μισέλ, Νεωκόρος Γιάννης Γιαλελάκης Κλητήρας, Θάνος Δόξα Γιανναδάκη Μαμή, Νανά, Γιαγιά Μαρία Σκοντινάκη Βασιλική, Άννα, Γλυκερία Μαρία Σχοινιωτάκη Λαμπρινή, Εβίτα Πόπη Παρασχάκη Γιαννούλα Αλέκος Κατσιδονιώτης Στέλιος Κατερίνα Πυθαρούλη Έγκυος, Δημοσιογράφος Δάνης Ντάρλας, Εύα Πέτκα μάνα, χειρισμός φωτισμού Χριστίνα Πάρσαλη και ήχου Γουλιδάκη Χαρά, Διασκευή των τραγουδιών και τραγούδι (αλαλούμ) Δάνης Ντάρλας, Φωτογραφίες Ραφαήλ Λασιθιωτάκης

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ