in

Επίσκεψη στο Ιστορικό- Λαογραφικό Μουσείο Κριτσωτοπούλας [VIDEO – PICS]

Μετά από την είδηση της λειτουργίας του Ιστορικού-Λαογραφικού μουσείο της Κριτσωτοπούλας στην Κριτσά το επισκέφτηκα με μεγάλη μου χαρά. Γνωρίζοντας την προσπάθεια του αείμνηστου συντοπίτη Νίκου Μασσάρου, που δυστυχώς δεν πρόλαβε το δει ολοκληρωμένο και της συζύγου του Ανδριανή Νεοφύτου που ήταν το στήριγμα του.


Το σπίτι που γεννήθηκε η Ροδάνθη ανήκε στην οικογένεια Μασσάρου και μετατράπηκε σε μουσείο με χρονική διάρκεια τεσσάρων χρόνων.
Ο χώρος του μουσείου βρίσκεται στο παραδοσιακό χωριό της Κριτσάς στα σοκάκια της οδού Κριτσωτοπούλας, εκεί που η παράδοση της Πολιτιστικής και Πνευματικής κληρονομιάς διατηρείται .
Στο μουσείο οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να το επισκεφτούν καθημερινά εκτός Κυριακής. Καλωσορίζοντας τους η Ανδριανή Νεοφύτου και η Μαρία Μασσάρου με την καλή τους διάθεση και προθυμία για ξενάγηση στον χώρο. Στο μουσείο εκθέτονται παραδοσιακά υφαντά ,έπιπλα, διακοσμητικά και πολλά άλλα σχετικά με την παράδοση. Καθώς υπάρχει και παραδοσιακό καφενείο για χαλάρωση. Μπορούν να το επισκεφτούν σχολεία γνωρίζοντας οι μαθητές για την ιστορία της Ροδάνθης, την παράδοση ,ήθη και έθιμα της Κρήτης.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ