in

Επέστρεψε το Μεραμπελιώτικο καρναβάλι στη Νεάπολη. [VIDEO]

Το Νεαπολίτικο καρναβάλι θεσμός για την ανατολική Κρήτη που είχε διακοπεί μερικά χρόνια τώρα σε ότι έχει να κάνει με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών έδειξε να βρίσκει ξανά τον τρόπο να πει καλές αποκριές.



Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
Στην πλατεία της πόλης πέρα από τους εκατοντάδες των καρναβαλιστών όλων των ηλικιών βρέθηκαν και άρματα τα οποία κατασκευάστηκαν μέσα σε λίγες μέρες προσφέροντας τον δικό τους ρόλο στην μεγάλη εκδήλωση που και φέτος είχε την υπογραφή των ΝΕΩΝ Νεάπολης. Άλλωστε ο συγκεκριμένος σύλλογος ήταν αυτός που στα τέλη της δεκαετίας του 1990 είχε ξεκινήσει τις μαζικές αποκριάτικες εκδηλώσεις για την περιοχή. Τότε ήταν ίσως το μοναδικό καρναβάλι που γίνονταν την προτελευταία Κυριακή της αποκριάς σε ολόκληρο το νησί   με το σλόγκαν «είναι το πρώτο που θα γίνει στο νησί, έλα και εσύ» να κυριαρχεί.

Επί σκηνής οι απολαυστικοί Sbaraquak και με τους ικανότατους djs και τα χορευτικά των σχολών αλλά και το παραδοσιακό γαϊτανάκι να μην αφήνουν κανένα να παραμείνει με τα χέρια στις τσέπες αμέτοχος και αδρανής.
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Διάθεση, παιχνίδι, μουσική, χορός, φαγητό και η εκδήλωση που στήριξαν τόσο η τοπική κοινότητα, όσο και ο ΠΑΟΔΑΝ με την συμμετοχή σχολείων , συλλόγων, ομάδων και πολλών πάρα πολλών επισκεπτών επιβεβαίωσε ότι  πολλά μπορούν να γίνουν όταν υπάρχει συμμετοχή και καλός συντονισμός.
Θ.Κ