in , , , ,

‘Ενα πάρκο γεμάτο παιδιά και μηνύματα για όλους, video – fotos.

Το διαδραστικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε σαν ιδέα το 2014, δημιουργήσαμε στην Πλατείας Ελευθερίας στο Ηράκλειο ένα διήμερο οδικής συμπεριφοράς, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα οχήματα της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας, συλλόγους ΑΜΕΑ, πραγματοποίησαν τη θεωρητική τους εκπαίδευση μέσω  δραστηριοτήτων των 13 συμμετεχόντων δίνοντας τους το εισιτήριο για την πραγματοποιήσει της διαδρομής με μπαταριοκίνητα οχήματα σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα δένοντας τους το δίπλωμα προσεκτικού οδηγού.

 

Το 2014 περισσότεροι από 5000 πολίτες επισκέφθηκαν το πάρκο.

 

Το Σεπτέμβριο του 2015 επαναλάβαμε την εκδήλωση με μεγαλύτερη επιτυχία, έχοντας την εμπειρία της πρώτης χρονιάς διορθώσαμε τυχόν παραλείψεις, όλη η τοπική κοινωνία και οι  δημόσιοι φορείς ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα μας με τις συμμετοχές των πολιτών να ξεπέρασαν τις 8000.

1

Όλα έγινα με το σπουδαίο αποτέλεσμα και στο  Τρίτο Πάρκο που έγινε φέτος και ήταν αφιερωμένο   στα ΑΜΕΑ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

“Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε για 2 ημέρες ένα μοντέλο οδικής συμπεριφοράς και να ενημερώσουμε – ενημερώσετε, τον Πολίτη του Ηρακλείου και τα παιδιά του, για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε κατά την χρησιμοποίηση του μεταφορικού μας μέσου.

2

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Ελευθερίας , δημιουργήθηκε ένας χώρος για τα παιδιά, που  μπορούσαν με ειδικά ηλεκτρικά οχήματα και γνώμονα πάντα την ασφάλεια, να οδηγήσουν σε αληθινό δρόμο με αληθινά σήματα.

3