in

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας…Σκουπιδότοπος η Αμμουδάρα απ’άκρη σε άκρη![VIDEO&PICS]

Απογοητευτική, είναι το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα στο δρόμο που κατευθύνεται από τον Αλμυρό στην Αμμουδάρα.

Περνώντας μία βόλτα με το μηχανάκι, αντί να απολαύσουμε την όμορφη φύση που μας έχει χαριστεί απλόχερα, είδαμε κάθε λογής σκουπίδι.

Ξερόκλαδα παρατημένα, μπουκάλια πλαστικά, χάρτινες κούτες, τενεκεδάκια αναψυκτικών, νάυλον, σκουριασμένα σίδερα μέχρι και ολόκληρη σακούλα γεμάτη σκουπίδια, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση υπήρχε κάδος απορριμάτων.

Άραγε ποιος έχει την ευθύνη για όλη αυτή την κατάντια; Φταίει ο Δήμος, εσύ, εγώ, η κοινωνία, τα μνημόνια, οι μεγάλοι, οι μικροί ή οι μεσαίοι; Φταίει ο έρωτας που έλεγε και η…Λαίδη;

Ας σοβαρευτούμε λίγο και ας αναλάβει ο καθένας μας το μερίδιο που του αντιστοιχεί. Ας μη ρίχνουμε το φταίξιμο πάντα αλλού, αλλά ας κοιτάξουμε να δούμε τι κάνουμε εμείς λάθος ως κοινωνία.

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, λένε πως συχνά πυκνά καθαρίζουν από μόνοι τους τα σκουπίδια που βρίσκουν. Απογοητευμένοι όμως αντικρύζουν λίγες μέρες αργότερα το αποτέλεσμα που μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω, το οποίο καλύπτει μόλις μισό χιλιόμετρο δρόμου:


N.M.
Φώτο/βίντεο Μ.Χ.