in , , , ,

«Είμαι πρώτα συνάδελφος και μετά διοικητής» η πρώτη κουβέντα με τον αν. διοικητή του νοσοκομείου Νεάπολης

«Είμαι πρώτα συνάδελφος και μετά διοικητής» δηλώνει ο νέος αναπληρωτής διοικητής στο Διαλυνάκειο νοσοκομείο Κ.Υ Νεάπολης κ. Νίκος Παντιέρας ο οποίος ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα τους με την ορκωμοσία του στις αρχές του μήνα.
 
Ο ίδιος προερχόμενος από τον χώρο της υγείας δίνει προτεραιότητα στον παράγοντα άνθρωπο και ανθρώπινο δυναμικό μιας μονάδας και χαρακτηρίζει τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Νεάπολης σαν αυτούς που πραγματικά υπερβάλουν των δυνάμεων τους και εξ αιτίας του επαγγελματισμού και της αγάπης τους για το ίδιο το νοσοκομείο κρατούν σε πολύ υψηλά δεδομένα τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή. Αν και βρίσκεται ακόμα στην φάση της ενημέρωσης και των επαφών με φορείς παράγοντες και  υπηρεσίες στην περιοχή δεν δίστασε να κάνει μια κουβέντα για τον τοπικό τύπο καθώς θεωρεί υποχρέωση του ότι συμβαίνει να γίνεται γνωστό στην ίδια την κοινωνία από την οποία στηρίζεται άλλωστε το νοσοκομείο και στην οποία το ίδιο χρωστά την ύπαρξη του.
 
«Γνώριζα για το νοσοκομείο της Νεάπολης, αν και προέρχομαι από τα Χανιά,  τόσο από τον τύπο όσο και από την ενασχόληση μου με τον συνδικαλισμό σε επίπεδο υγείας στο νησί. Ήξερα ότι είναι ένα μικρό σε μέγεθος νοσοκομείο όμως διαπίστωσα ερχόμενος ότι το μεγαλείο κρύβεται στην βαθειά ιστορία τούτου του τόπου όσο και στην σπουδαιότητα των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό αλλά και σε όσους είναι δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και στις καλές αλλά κυρίως και στις άσχημες περιόδους που πέρασε. Ερχόμενος εδώ κατάλαβα ότι οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ είναι η ψυχή που αυτό το νοσοκομείο λειτουργεί προσφέροντας στο επίπεδο που μπορεί άριστες υπηρεσίες σε όλους, αν και το κτίριο έχει πληγές και οι εγκαταστάσεις του θέλουν ενίσχυση, οι άνθρωποι του το κρατούν πολύ ψηλά.» είπε. Τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι το κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας που τόσα χρόνια  και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ενώ υπάρχουν οι βασικότεροι πυλώνες του, το οικόπεδο και το αποθεματικό των 5 εκατομμυρίων για να γα γίνει, υπάρχει η βούληση των κυβερνήσεων όμως ακόμα είναι στα χαρτιά.
 
«Είναι για μένα πρώτος και κύριος στόχος το έργο αυτό να γίνει, και ήδη το κινούμε τόσο με την τοπική ηγεσία της ΔΥΠΕ, τον Υπουργό τον ίδιο αλλά και τους τοπικούς φορείς και συλλόγους. Η επαφή μου δε με το Δ.Σ των φίλων του παιδιού Κρήτης όπλισε επιπλέον την φαρέτρα μου γιατί διαπίστωσα από πολύ κοντά ότι η ανάγκη της δημιουργίας επιτέλους του έργου αυτή είναι και η ανάγκη της ίδιας της τοπικής κοινωνίας και των ανθρώπων της.» είπε. Ο ίδιος επισημαίνει ότι έχει γίνει σπουδαία δουλειά από τους νεότερους προκατόχους του για το έργο αυτό και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει τις επαφές του με το Υπουργείο το οποίο και θέλει δια στόματος Πολάκη το έργο να γίνει και να ξεκινήσει άμεσα. «Το τρέχουμε σαν έργο και πραγματικά μόνο παράλογη μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η καθυστέρηση του από την στιγμή που έχει το οικόπεδο και τα χρήματα για να γίνει.» λέει και μαζί με το έργο αυτό που είναι έργο πνοής για όλη την ν νότια χώρα εστιάζει παράλληλα και σε αυτά που πρέπει να γίνουν για το ίδιο το νοσοκομείο της Νεάπολης.
 
Προσωπικό και υποδομές, κτίριο και εγκαταστάσεις χρειάζονται ενίσχυση και θα γίνουν σιγά σιγά με το ξεκλείδωμα των ατομικών έστω συμβάσεων σε ότι αφορά την καθαριότητα ενώ θα ενισχυθεί και το κομμάτι της φύλαξης. Σε ότι αφορά την αφαίμαξη προσωπικού από την ανατολική Κρήτη και τα νοσοκομεία του νομού υποστηρίζει ότι σαφώς δεν είναι λύση αυτή. Ο ίδιος επισκέφτηκε το περιφερειακό ιατρείο που λειτουργεί στο κατάστημα κράτησης και είχε συνάντηση με τον διοικητή των φυλακών Νίκο Σαρακινό και την κοινωνική λειτουργό και δεσμεύτηκε για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας επί τόπου ώστε να μην μετακινούνται χωρίς σοβαρό λόγο οι κρατούμενοι στο νοσοκομείο.
 
Επίσης θα έχει άμεσα συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ Γεράσιμο από τον οποίο θα ζητήσει να γίνει από κοινού μετά την εορτή του 15αύγουστου ένα μνημόσυνο για όλους εκείνους τους αφανείς δωρητές του νοσοκομείου Νεάπολης σαν μια ελάχιστη ένδειξη τιμής. Ακόμα ο κ. Παντιέρας εστιάζει στην έλλειψη ενός μόνιμου συνεργάτη σε θέματα νομικά ο οποίος και θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης των κληροδοτημάτων και των νομικών διαδικασιών των θεμάτων αυτών.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ