in

Δικογραφία για το “Χριστός Ανέστη” με τα καλάσνικοφ στα Ζωνιανά

Δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Μυλοποτάμου σχηματίζεται για τους πυροβολισμούς που έπεσαν το βράδυ της Ανάστασης στα Ζωνιανά και με βίντεο που αναρτήθηκε και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο  ακούγεται η χρήση των πολλών όπλων που χρησιμοποιήθηκαν από κατοίκους του χωριού και διήρκησε για περίπου ένα λεπτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και υπήρξε αστυνομική παρουσία στο χωριό, τα άτομα που πυροβολούσαν βρίσκονταν σε απόσταση για να μην γίνουν αντιληπτά , ενώ εκτιμάται ότι στην πράξη συμμετείχαν περισσότερα από δέκα άτομα, η ταυτότητα των οποίων όμως παραμένει άγνωστη.
Στο βίντεο που υπάρχει στο Ίντερνετ φαίνεται ο ιερέας να καλείς του Ζωνιανούς να ψάλουν το «Χριστός Ανέστη» κι εκείνοι να απαντούν με ομοβροντία πυρών από τη γύρω περιοχή.
«Αυτό που έγινε στα Ζωνιανά μας δείχνει δύο πράγματα. Ότι από τη μία οι κάτοικοι του χωριού συμμορφώθηκαν με τα μέτρα προστασίας από τον ιό και δεν πήγε στην εκκλησία από την άλλη όμως φανερώνει ότι κάποιες κακές και επικίνδυνες συνήθειες δεν έχουν αλλάξει.
Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια μειοψηφία. Οι περισσότεροι κάτοικοι από τα μηνύματα που κι εμείς λαμβάνουμε για το περιστατικό είναι αντίθετοι σε όσα συμβαίνουν» σχολίασε αστυνομική πηγή.
Η προανάκριση για το περιστατικό διατάχθηκε από την πρώτη στιγμή και στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να καταθέσουν για το εάν γνωρίζουν κάτι τα άτομα που απεικονίζονται στο επίμαχο βίντεο.
 


ΠΗΓΗ: patris.gr