in ,

Διεθνείς αγώνες καταδύσεων στη λίμνη του Αγίου Νικολάου [VIDEO]

Τα αθλητικά γεγονότα που έχει προγραμματίσει ο ΠΑΟΔΑΝ για το 2016 είναι ήδη πολλά και σημαντικά. Ο πήχης όμως συνεχώς ανεβαίνει και ένα ακόμα μεγάλο διεθνές αθλητικό γεγονός έρχεται να συμπληρώσει το φετινό καλεντάρι σε συνδυασμό με την προβολή της πόλης.
Οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΔΑΝ εδώ και αρκετό καιρό σχεδίαζαν την πραγματοποίηση ενός αγώνα καταδύσεων high diving από τα βράχια της λίμνης. Ένα άθλημα πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό με φανατικούς οπαδούς, το οποίο θα συνδυαστεί με παράπλευρες εκδηλώσεις ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για όλους.
Η σκέψη αυτή προχώρησε αρκετά και σήμερα επισκέφτηκαν τον Άγιο Νικόλαο δύο μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας high diving (WHDF) από την Ελβετία  για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στη λίμνη, να κάνουν τις σχετικές μετρήσεις αλλά και να δοκιμάσουν να πέσουν από το ψηλότερο σημείο το οποίο μετρήθηκε στα 16 μέτρα.
Του εκπροσώπους της ομοσπονδίας ξενάγησαν ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Χάρης Αλεξάκης και ο Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος των αθλητικών εκδηλώσεων, κ. Λευτέρης Ραφαϊλάκης.
Οι εντυπώσεις από τη λίμνη ήταν άριστες και οι αγώνες προγραμματίζονται για 27 Αυγούστου ή 3 Σεπτεμβρίου με αθλητές κυρίως από το εξωτερικό.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη δοκιμαστική κατάδυση από το  ψηλότερο σημείο των βράχων της λίμνης.