in , ,

Τα καλύτερα έρχονται στο επόμενο διήμερο στο Agios Nikolaos Cliff Diving Show

Με τους 9 διεθνής αθλητές μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας του Cliff Diving –  WHDF να κάνουν δοκιμαστικές καταδύσεις από το ύψος των 16 μέτρων το απόγευμα της Πέμπτης στην λίμνη του Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές του 1ου Agios Nikolaos Cliff Diving show.
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Χάρης Αλεξάκης καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους αθλητές και άλλους παράγοντες που θα συνδράμουν στην διάρκεια του 2ημέρου της Παρασκευής 26 και του Σαββάτου 27 του μήνα δημιουργώντας τις καλύτερες βάσεις ώστε να μπει και η λίμνη του Αγίου Νικολάου στο παγκόσμιο καλεντάρι της ομοσπονδίας αποκτώντας έτσι την αναγνώριση που θα πρέπει να έχει σαν φυσικός χώρος καταδύσεων και κολύμβησης.
Στο κομμάτι της αναβίωσης των αγώνων κολύμβησης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, παλιός αθλητής της ομάδας της πόλης, λέγοντας πως στόχος είναι όχι ο ανταγωνισμός ή ο συναγωνισμός αλλά η συμμετοχή σε μια προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας και των δυνατοτήτων που αυτός έχει. Φέτος είναι μόνο η αρχή και βάζουμε τις βάσεις ώστε η λίμνη μας να αποκτήσει ξανά την αξία που μπορεί να έχει για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την εξωστρέφια.
25-8-vliff-diving-press-2
Η αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη από την μεριά της περιφέρειας Κρήτης που είναι και ο συνδιοργανωτής είπε πως ο νομός Λασιθίου έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα του εναλλακτικού αθλητισμού και πρόσθεσε ότι σαφώς και η λίμνη του Αγίου Νικόλαου με την συγκεκριμένη οργάνωση θα αποκτήσει ξανά την αξία της σε ότι αφορά τον ναυταθλητισμό και όχι μόνο.
Η εκπρόσωπος της WHFD Stefanie Linder είπε ότι η διεθνής κοινότητα των αθλητών έχει πραγματικά εντυπωσιαστεί από το σημείο των αγώνων το οποίο βρίσκεται μέσα σε μια πόλη και μετέφερε την δέσμευση πολλών ακόμα αθλητών από ολόκληρο τον κόσμο για την συμμετοχή τους στην επόμενη διοργάνωση.
25-8-vliff-diving-press-3
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004 στην Αθήνα Νίκος Συρανίδης  σαν καλεσμένος  των διοργανωτών δήλωσε κατενθουσιασμένος από την πόλη και τον φυσικό στίβο του Αγίου Νικολάου και μίλησε για πολύ πρωτότυπη ιδέα των διοργανωτών ευχόμενος κάθε επιτυχία.
Από την μεριά του ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ υπεύθυνος των αθλητικών του Δήμου Αγίου Νικολάου Λευτέρης Ραφαηλάκης είπε ότι έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όλα να πάνε καλά, παρουσίασε το παράλληλο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που έχουν στηρίξει την προσπάθεια για την δημιουργία αυτής της γιορτής για την λίμνη του Αγίου Νικολάου.
25-8-vliff-diving-press-4