in ,

Δια στόματος Ξυδάκη ναι για τα γυρίσματα στην Σπιναλόγκα

Μεγάλη αμερικανική παραγωγή του Χόλυγουντ η οποία συζητήθηκε στις Κάννες και στο περιθώριο του μεγαλύτερου φεστιβάλ κινηματογράφου που διεξάγεται στον πλανήτη, μπορεί να έχει επίκεντρο την περιοχή του Αγίου Νικολάου.
Εφόσον, επαληθευτεί πλήρως, αλλά κυρίως προχωρήσει σε στάδιο υλοποίησης ένα τέτοιο σενάριο, ασφαλώς αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή δεδομένης της σημασίας που μπορεί να έχει για τον τουρισμό που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται. Συγκεκριμένα, το ενδεχόμενο μιας τέτοιας παραγωγής, προβλέπει πως μπορεί να γίνει ένα «ριμέικ» (επανέκδοση) ή μια νέα παραγωγή που θα αφορά το τηλεοπτικό σίριαλ «Το Νησί» που σχετίζεται με τη Σπιναλόγκα, το οποίο γυρίστηκε στην οχυρή νησίδα και τη γύρω περιοχή και στηρίζεται στο μυθιστόρημα της Βικτόριας Χίσλοπ που έχει γίνει μπεστ σέλερ. Το ενδιαφέρον που υπάρχει είναι για μια σειρά 13 επεισοδίων που θα αποτελεί μια μεγάλη παραγωγή.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για πολύ αρχικό στάδιο ενώ να σημειωθεί πως για τους ξένους κινηματογραφικούς παραγωγούς υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν με νομοθετικές ρυθμίσεις και αφορούν ζητήματα φορολογίας.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ