in ,

Διαφορετική η φετινή πρωτομαγιά


«Με την Ματιά της Μαρίας »

… γράφει η Μαρία Κασωτάκη

«Διαφορετική η φετινή πρωτομαγιά λόγω του Κορονοϊού»

Πρωτομαγιά του 2020 και ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως η φετινή 1 του Μάη, θα ήταν τόσο διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Λόγω του Κορονοϊού όλα έχουν ανατραπεί και όλα κινούνται γύρω από μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που αποκλείουν συγχρωτισμό και αγωνιστικές συναθροίσεις στους δρόμους των πόλεων.

Έγινε απλά μια συμβολική συγκέντρωση στο Σύνταγμα των εργατικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για να τιμηθεί η εργατική πρωτομαγιά, τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα προστασίας ως αναφορά την υγεία με γάντια και μάσκες.

Οι πολίτες λόγω των μέτρων περιορισμού στις μετακινήσεις δεν μπορούν να κάνουν τις καθιερωμένες εξορμήσεις, απολαυάνοντας τις ομορφιές της φύσης ακόμα και την θάλασσα μιας και ο καιρός πλέον έχει ζεστάνει αρκετά και πολλοί θα ήθελαν να απολαύσουν μια βουτιά σε κάποια παραλία .

Υπομονή όμως από Δευτέρα 4 του Μάη ξεκινάει η σταδιακή άρση των μέτρων οπότε θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Παρόλο την πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε δεν πρέπει να ξεχνάμε τα έθιμα της ημέρας, φτιάχνοντας το Μαγιάτικο στεφάνι που συμβολίζει τον ερχομό μιας άλλης εποχής, του Καλοκαιριού.

Σίγουρα κάποια λουλούδια υπάρχουν στις αυλές και τα μπαλκόνια μας.

Καλή πρωτομαγιά και καλό μήνα να έχουμε.!!!