Menu
in , , , , ,

Διατροφή από την μαμά στο μωρό, στο παιδί σε ολόκληρη την οικογένεια

Το πρωί της Κυριακής 23 Οκτ. στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Αγιο Νικόλαο έγινε η ημερίδα διατροφής της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας(ΕΔΔΕ) του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης.

Ήταν χωρισμένη σε πρωινή συνεδρία από τις 10:00 έως 13:00 και σε απογευματινή συνεδρία μέχρι τις 17:00.

23-10-16-1-diait

Το πρόγραμμα των συνεδριών ήταν αρκετά ενδιαφέρον και πλούσιο σε επιστημονικές ενημερώσεις και παρουσιάσεις, αποτελούμενο από Μαία,  Γιατρούς Μαιευτήρες-Γυναικολόγους του Γ.Ν.Αγίου Νικολάου, Διαβητολόγο του ΠΑΓΝΗ, Ψυχολόγο από το Κ.Ψ.Υ.Αγίου Νικολάου, Διαιτολόγους-Διατροφολόγους, Παιδιάτρους και Καθηγητή Φυσικής Αγωγής σχετικά με την γυμναστική πρίν και μετά τον τοκετό.

Αφορούσαν την διατροφή της μητέρας στην εγκυμοσύνη,την διατροφή της μητέρας στον θηλασμό,την διατροφή μετά τον αποθηλασμό,μητρικός θηλασμός-αντιμετώπιση προβλημάτων και την σημασία του μητρικού θηλασμού.

Σε κάθε ολοκλήρωση των ενημερώσεων οι διοργανωτές έδιναν τον λόγο στους παρευρισκομένους να υποβάλλουν τα ερωτήματα τους.

Καθ’ όλη την διάρκεια γινόταν διαλείμματα με μπουφέ από τοπικές επιχειρήσεις και ασκήσεις για εγκύους από τοπική Σχολή Χορού.

Ο χώρος ήταν κατάλληλα διαμορφωμένος από τους υποστηρικτές της ημερίδας που ενημέρωναν με σχετικά φυλλάδια και απασχολούσαν τα παιδιά με διαδραστικά παιχνίδια που αφορούσαν την διατροφή.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ

Leave a Reply

Exit mobile version