in ,

Δες 40 ταινίες σε …2 ώρες.

Το διεθνές φεστιβάλ Τres Court στο ΄Αγιο Νικόλαο!!!

Très Court // Promo Κρήτη

            Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 20:30, το φεστιβάλ ταινιών πολύ μικρού μήκους Tres Court ξεκινά από τη Γαλλία και φωτίζει τις οθόνες 108 πόλεων σε 28 χώρες, ανάμεσα τους και τη μεγάλη οθόνη στο REX!
Η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου συμμετέχει στη  διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, που φέρνει το διάσημο φεστιβάλ σε 5 πόλεις της Κρήτης, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο,  Άγιος Νικόλαος και Σητεία. Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα προβληθούν στο κινηματοθέατρο REX -ταυτόχρονα με όλο τον κόσμο- 40 ταινίες σε 2 ώρες και στη συνέχεια το κοινό θα ψηφίσει για να αναδείξει τις νικήτριες για την απονομή των διεθνών βραβείων.
Το φεστιβάλ Tres Court ξεκίνησε το 1999 στην Γαλλία και διαγωνίζονται σε αυτό ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη ( μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.).
Οι ταινίες που θα προβληθούν έχουν επιλεγεί μετά από αξιολόγηση περισσοτέρων από 2000 συμμετεχόντων. Είναι πολύγλωσσες, οικονομικές σε προϋπολογισμό, αλλά πλούσιες σε ιδέες, φαντασία, και δημιουργική πνοή και προέρχονται από όλες τις γωνιές του κόσμου. Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό με το κοινό να παρακολουθεί και να ψηφίζει συνδιαμορφώνοντας το αποτέλεσμα.
Η υλοποίηση της διοργάνωσης έγινε με την συνεργασία κινηματογραφικών, πολιτιστικών και αυτοδιοικητικών φορέων του νησιού.
Η Λέσχη Κινηματογράφου θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους βοήθησαν να έρθει το Τres Court και στον ΄Αγιο Νικόλαο. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν) για την καθοριστική συμβολή και αμέριστη συμπαράσταση.
Ξεχωριστές ευχαριστίες και στην εφημερίδα ‘Ανατολή’ που διαχρονικά προβάλει στην έντυπη και ηλεκτρονική της έκδοση τις δράσεις μας.
Ακόμη ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς επικοινωνίας ‘φωνη εν’ και τους Ρ/Σ 104,4 – λατώ fm – radio Λασίθι και planet 90,6.
Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, video στη ιστοσελίδα μας: kileagn.com