in

Δες τη Νεάπολη με άλλο μάτι

Συνεχίζεται μέχρι τις 15 Αυγούστου η 9η Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Δες τη Νεάπολη με άλλο μάτι». Η φετινή έκθεση αποτελεί μια ξεχωριστή πρόκληση, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές στην πρόσκληση τους προς το κοινό να περπατήσουν στα σοκάκια της Νεάπολης και να ανακαλύψουν το αστικό κέντρο της πόλης, αφού αυτό είναι το φετινό εκθεσιακό κέντρο. 

Οι 36 ασπρόμαυρες φωτογραφίες έχουν τοποθετηθεί σε προσόψεις μαγαζιών (κλειστών και ανοιχτών) και σε παράθυρα σπιτιών. Όποιος επιθυμεί να δει την έκθεση θα πρέπει να «κάμει ζάλα», να περπατήσει δηλαδή την Νεάπολη. 

Αυτή η πόλη κρύβει μια ανεκτίμητη ομορφιά και γοητεία. Απ’ αυτές της παλιές, σαν μια γυναίκα αρχόντισσα. Στόχος δικός μας είναι να συνεπάρουμε τον κόσμο και να τον “σπρώξουμε” μεταφορικά στα στενά της και τους λίγο πιο εσωτερικούς δρόμους της. Είναι μία καινοτομία για την περιοχή  και κέρδος για μας θα είναι έστω και ένας άνθρωπος να γίνει συνοδοιπόρος μας σ’ αυτή την κίνηση, να περπατήσει και να δει την Νεάπολη αλλιώς ενώ παράλληλα θα θαυμάσει και τα έργα των 17 φωτογράφων. 

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στη φετινή έκθεση είναι οι:

Βιολέτης Κωστής, Γιαλελάκης Αντώνης Ζέρβα Κατερίνα, Καλδίρης Γιώργος, Κοκκίνης Μάνος, Κριτσωτάκης Γιώργος, Κωνσταντοπούλου Νάσια, Λουκάκης Ανδρέας, Μάνεσης Νίκος, Μαυροειδής Γιώργος, Νιωτάκης Κωστής, Παπαστεφανάκη Χαρά, Πολυχρονάκη Γεωργία, Στεφανάκης Νίκος, Τσιχλής Γιάννης, Τσιχλής Γιώργος και Χουρδάκη Γεωργία.

Η διαδρομή που προτείνουν η Φωτογραφική Ομάδα Νεάπολης και επιμελήτρια της έκθεσης Γεωργία Πολυχρονάκη είναι η ακόλουθη:

Πλ. Ελ. Βενιζέλου, Αναπήρων Πολέμου , Επισκόπου Μελετίου, Πλ. Βρυσαλακίου, Φλέμινγκ, Ρούσσου Κουνδούρου, Επισκόπου Διονυσίου Μαραγκουδάκη, Πλ. Αγ. Βασιλείου, Νικηφόρου Φωκά, Καπετάν Κοκκίνη, Θερίσσου (2ο Δημοτικό Σχολείο), Πλ. Βερντέν, Παπαλεξάνδρου,Καπετάν Κοκκίνη, Επισκόπου Διονυσίου Μαραγκουδάκη, Δημοκρίτου, Μανώλη Πυτικάκη, Πλ. Ελ. Βενιζέλου, Εθν. Αντιστάσεως, Πλ. Ευαγγελίστριας, Πλ. Τριών Ιεραρχών, Μπότη Σφακιανάκη, Περικλέους, Πλ. Ελ. Βενιζέλου.

Τα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί οι φωτογραφίες έχουν ελεγχθεί στο GOOGLE MY MAPS, το οποίο θα βρείτε στη σελίδα της Φωτογραφικής Ομάδας Νεάπολης στο facebook.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο τηλ 6972606148.