in , ,

Δεν μας αξίζει μια περιφέρεια που δεν τολμά να πει το αυτονόητο για την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού.

Για το ψήφισμα των αιρετών και φορέων του Λασιθίου μετά την  σύσκεψη στις (6/4/2019) για τον ΒΟΑΚ που συγκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου στο Επιμελητήριο Λασιθίου, ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Μεναγάκης έκανε το σχόλιο που ακολουθεί:
 
“Ένα ψήφισμα που υπογράφεται από τους δημάρχους και τους εκπροσώπους φορέων του Λασιθίου είναι το έσχατο μέσο έκφρασης διαμαρτυρίας που δείχνει ενότητα στην διεκδίκηση. Όμως, το ότι το υπογράφει και ο Περιφερειάρχης Κρήτης δεν έχει πια ιδιαίτερη αξία.
Γιατί όταν προ ημερών, ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης του κυβερνητικού κόμματος που πλέον αποτελεί τον επίσημο υποστηρικτή του απερχόμενου περιφερειάρχη, εξήγγειλε μπροστά του τον νέο «κουτσό» ΒΟΑΚ που εξαιρεί την περιφερειακή ενότητα Λασιθίου από Άγιο Νικόλαο μέχρι Σητεία, ο περιφερειάρχης δεν είπε τίποτα που να αλλάζει τα πράγματα.
Αντί μιας ουσιαστικής ενέργειας που να επισημαίνει την προφανή αδικία, αντί να ζητήσει το τμήμα μέχρι την Σητεία να γίνει μέρος του νέου ΒΟΑΚ έστω σε μια δεύτερη φάση, ο περιφερειάρχης ζήτησε να δοθεί χρηματοδότηση για μελλοντικές μελέτες και τα επιπλέον 32 χιλιόμετρα που εξαγγέλθηκαν από τον υπουργό ως προαιρετική επέκταση από Χανιά προς Κίσσαμο να μοιραστούν στα δύο για πάρει το Λασίθι τα 16 …
Αυτό περισσότερο μοιάζει με παραπομπή του θέματος στις ελληνικές καλένδες παρά για διεκδίκηση. Δεν μας αξίζει μια περιφέρεια που δεν τολμά να πει το αυτονόητο για την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού.
Μανώλης Μενεγάκης υπ. σύμβουλος π.ε. Λασιθίου
με τον συνδυασμό “Η Κρήτη Μπροστά”
του υπ. Περιφερειάρχη Κρήτης Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη
#Kriti_Mprosta