in ,

Δεν θα κοπούν άλλα δέντρα.

Προβληματισμός έχει εκφραστεί για το κόψιμο δέντρων στον Δημοτικό Κήπο της Νεάπολης, αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την απόφαση του τοπικού συμβουλίου. Πρόκειται για τα δύο δέντρα που βρίσκονται στην κορυφή του Δημοτικού Κήπου και έχουν προκαλέσει οι ρίζες τους ζημιά στο πλακόστρωτο του κήπου αλλά και στην πέργκολα στο εστιατόριο του δημοτικού περιπτέρου.
Το συμβούλιο είχε αποφασίσει προ μηνών την αφαίρεσή τους και την αντικατάστασή τους με νέα δέντρα που βρίσκονται ήδη σε μεγάλο μέγεθος ώστε να μην αλλοιωθεί η εικόνα του Δημοτικού Κήπου, που, μετά τον Ιερό Μητροπολιτικό ναό της Μεγάλης Παναγίας, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Νεάπολης.
Ήδη, όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νίκος Συλλιγάρδος, έχουν γίνει εργασίες αφαίρεσης της κόμης των δέντρων ώστε να είναι πιο ελαφριά τα κλαδιά που έχουν πάρει κλίση και να μειωθούν  οι πιθανότητες να σπάσουν πριν αφαιρεθούν.
Είναι υποχρέωση των τοπικών αρχών να μεριμνήσουν ώστε το κομμάτι αυτό της πόλης της Νεάπολης να διατηρηθεί στην καλύτερη του κατάσταση, διότι αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών και οικογενειών για ξεκούραση και παιχνίδι, ενώ δεν είναι λίγες οι δράσεις που γίνονται μέσα στο καταπράσινο αυτό μέρος.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ